Μαρτυρία: Είμαι απογοητευμένη από την ακύρωση των εξετάσεων

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκονται δεκάδες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ταξίδεψαν από το εξωτερικό για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του νέου συστήματος διορισμών, μετά την ακύρωση της σημερινή εξέτασης.

Η εξέταση της Δευτέρας ακυρώθηκε μετά την πρόωρη ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου -από λάθος- των θεμάτων σε Φυσική, Χημεία, Πληροφορική, Θρησκευτικά και Φυσική Αγωγή, με την προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων Τέρψα Κωνσταντινίδου να αναφέρει ότι έχει ήδη διαταχθεί διοικητική έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι του λάθους

και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης: Γκάφα από το Υπουργείο Παιδείας - Δημοσίευσαν τα θέματα

Η υποψήφια για θέση καθηγήτριας Μαρία Κιούρλαππου η οποία ταξίδεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο στον Κύπρο την Παρασκευή για να δώσει εξετάσεις, με την επιστροφή της να είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη, δηλώνει «απογοητευμένη» από το συμβάν.

Τονίζει, δε, ότι η ίδια ενδεχομένως να μην έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει εκ νέου στην Κύπρο για τις εξετάσεις, αφενός λόγω οικονομικών, αφετέρου επειδή εργάζεται και είναι δύσκολο για εκείνη να πάρει νέα άδεια.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση, κάτι να γίνει», λέει.

Η συγκεκριμένη υποψήφια ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας και συνέχισε εργαζόμενη σε εταιρία που φτιάχνει λογισμικό, ενώ διαμένει στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Όπως λέει, αποφάσισε να δώσε εξετάσεις για μια θέση καθηγήτριας διότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της, ωστόσο μετά το σημερινό συμβάν προβληματίζεται αρκετά.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες ημερομηνίες εξέτασης για να εν λόγω μαθήματα αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα μπορούν να ετοιμαστούν νέα εξεταστικά δοκίμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα