Αντιδράσεις από Σταύρο, Φώφη και Νίκο για τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια

16:53 6/11/2017 - Πηγή: iApopsi

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ των υποψηφίων του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για εκτύπωση ψηφοδελτίων, τα οποία μοιράζονται σταυρωμένα για συγκεκριμένο υποψήφιο.

Στο θέμα παρενέβη και η Επιτροπή Αλιβιζάτου, ενώ τρεις από τους υποψήφιους αντέδρασαν με δηλώσεις του. Η επιτροπή Αλιβιζάτου επισήμανε: «Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια

για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει την μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το γραφείο Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη: «Αντί να δούμε μπροστά και να πάμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάποιοι άρχισαν να τυπώνουν ψηφοδέλτια για να τα διακινήσουν σταυρωμένα. Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του ’70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ. Και από μερικούς μάλιστα που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου».

Ακολούθησαν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά: «Πρέπει να ειπωθούν ονόματα» επισημαίνουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και προσθέτουν: Η επιτροπή Αλιβιζάτου είμαστε βέβαιοι ότι θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η ψηφοφορία από παλαιοκομματικές λογικές».

Παρέμβαση Ανδρουλάκη: «Η εκτύπωση ψηφοδελτίων από συγκεκριμένους υποψήφιους αποτελεί ωμή παραβίαση των αποφάσεων που έχει λάβει η επιτροπή Αλιβιζάτου για τις εκλογές. Είναι επίσης δείγμα μιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας» επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης και προσθέτει: «Τέτοιες πρακτικές πλήττουν την προσπάθεια που γίνεται για την ανανέωση της Δημοκρατικής Παράταξης, για τη δημιουργία ενός κόμματος – θεσμού που θα σέβεται τους πολίτες. Ζητώ να αποσυρθούν άμεσα τα ψηφοδέλτια που μοιράζονται και να αφεθεί η αρμόδια επιτροπή να διεξαγάγει τις εκλογές χωρίς παρεμβάσεις, και κυρίως να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα