Μαραθώνιος Λευκωσίας: “Επιτέλους στην Πόλη μας”

Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Δήμου Στροβόλου δημοσιογραφική διάσκεψη για την ανακοίνωση της ημερομηνίας του Μαραθωνίου Λευκωσίας, ο οποίος θα διεξαχθεί την 24η Φεβρουαρίου 2019. Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Διοργανωτικής Επιτροπής, Δήμαρχος Στροβόλου κος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Nicosia Marathon Series Ltd - διοργανώτριας εταιρείας του αγώνα – και η κα Κάλλη Χατζηϊωσήφ, εκπροσώπου του Υπουργού Παιδείας &Πολιτισμού, του

οποίου κάτω υπό την αιγίδα έχει τεθεί ο Μαραθώνιος Λευκωσίας.

Με το σλόγκαν της διοργάνωσης “Επιτέλους στην Πόλη μας” και ανακοινώνοντας ως ημέρα διεξαγωγής του αγώνα την Κυριακή 24η Φεβρουαρίου 2019, o κος Παπαχαραλάμπους περίγραψε τον πολυσχιδή σχεδιασμό και τις δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που στηρίζουν και προάγουν τόσο τον αγώνα όσο και τον μαζικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός ότι η Λευκωσία παρέμενε για χρόνια η μοναδική πόλη της Κύπρου αλλά και η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, και από τις ελάχιστες στον κόσμο, που δεν είχε τον δικό της αγώνα. Επιπρόσθετα, ο κος Παπαχαραλάμπους ανάφερε την ξεχωριστή θέση που έχουν στον αγώνα συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης, καθότι στο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνονται δύο αγωνίσματα για άτομα με προβλήματα όρασης, που είναι ο Ημιμαραθώνιος και ο αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων. Τα δύο αγωνίσματα περιλαμβάνονται στα επίσημα αγωνίσματα της IBSA (International Blind Sports Association) και πρόθεση των διοργανωτών είναι η προώθηση του συγκεκριμένου αγώνα διεθνώς, με τη βοήθεια των εμπλεκόμενων φορέων.
Ακολούθως, η κα Χατζηϊωσήφ ανέγνωσε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας &Πολιτισμού, ενώ στην συνέχεια ο κος Χρήστος Α. Γιανναράς, Εκτελεστικός Διευθυντής της Nicosia Marathon Series Ltd – Διοργανώτριας Εταιρείας, ανάλυσε τις διάφορες δραστηριότητες και λεπτομέρειες που αφορούν τον αγώνα, ενώ γνωστοποίησε ότι οι εγγραφές για τον αγώνα θα γίνονται διαδικτυακά, στην οικοσελίδα του αγώνα www.nicosiamarathonrun.com, από την 1η Νοεμβρίου 2018.

Στόχοι διοργάνωσης

Την προώθηση της σωματικής άσκησης ως τρόπου ζωής και μέρος της καθημερινότητας των πολιτών

Βελτίωσης της ποιότητας ζωής

Προώθησης του δρομικού κινήματος, το οποίο απολαμβάνει αύξησης της τάξης του 300% παγκοσμίως

Η στρατηγική φιλοσοφία και σχεδιασμός του αγώνα, αλλά και των πολυσχιδών υποστηρικτικών ενεργειών που εξασφαλίζουν την εμπλοκή ετερόκλητων ενδιαφερόντων συνόλων, στοχεύουν τη μαζική συμμετοχή και θέαση κατά την διάρκεια του αγώνα. Οι εκστρατείες/δραστηριότητες που αφορούν το κοινό είναι:

ΕΥ ΖΗΝ εκστρατεία ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωσης – από επαγγελματίες - και παροχή δωρεάν συμβουλών εκγύμνασης, διατροφής κτλ., του κοινού, μέσα από μικρά βίντεο

Γνωρίζω την Πόλη μου – δρομικές εξορμήσεις για αρχάριους και ερασιτέχνες δρομείς που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις διάφορες γειτονίες της πόλης, προβάλλοντας τις ομορφιές της πόλης ταυτόχρονα με την άσκηση Nicosia Marathon Kids’ ClubΔΩΡΕΑΝ διαδραστικές παρουσιάσεις/προπονήσεις και ενημέρωση των παιδιών ηλικίας 4 – 10 με την βοήθεια της Voice Artist κα Ελεάνας Παστελλά και επαγγελματιών γυμναστών και προπονητών.

Αγώνας Ημιμαραθωνίου και 10 χιλιομέτρων για άτομα με προβλήματά όρασης – δύο αγώνες που προβάλλουν την ευαισθησία των διοργανωτών για άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και την προώθηση του θεματικού τουρισμού.

Πρεσβευτές και Δρομείς Αγάπης – μία ξεχωριστή εκστρατεία συλλογής χρημάτων για κοινωφελείς οργανισμούς (Σχολή Τυφλών, Μοναδικά Χαμόγελα, Ηλιαχτίδα Ζωής, Αγία Σκέπη, Hope for Children) με την εμπλοκή προσωπικοτήτων και επωνύμων, δρομικών σωματείων και δρομέων.

Μουσικός Μαραθώνιος – Unplugged Music Event – η μουσική επένδυση του αγώνα καθ’ όλη την διαδρομή με μουσικά σύνολα, ορχήστρες, φωνητικά σύνολα, μπάντες, και χορευτικά σύνολα με στόχο την διασκέδαση, την αυξημένη θέαση, την ενθάρρυνση των αθλητών. Με το πέρας του αγώνα, η μεγαλύτερη χορωδία – ορχήστρα που συστάθηκε ποτέ στην Κύπρο (αποτελούμενη από όλα τα προαναφερόμενα σύνολα) θα συγκεντρωθούν στο σημείο του τερματισμού για να υποδεχθούν τους δρομείς στο μεγαλύτερο-μαζικότερο τραγουδιστικό γεγονός της Κύπρου. Τον συντονισμό και διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει ο κος Λούκας Ξενοφώντος.

Πράσινη Εκστρατεία (Green Planet Campaign) – η εκστρατεία συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων συσκευασιών, με στόχο την πώλησή τους και διανομή των εισπράξεων στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Εκπαίδευση Εθελοντών – η εκπαίδευση των εθελοντών που θα στηρίξουν και εμπλακούν στην διοργάνωση σε διάφορα θέματα π.χ. πρώτες βοήθειες, διαχείριση πελατών κτλ. με στόχο την υψηλή ποιότητα.

Εγγραφές και κόστος συμμετοχής:
Εγγραφές διαδικτυακά στο www.nicosiamarathonrun.com από την 1η Νοεμβρίου 2018
Αγωνίσματα και κόστος συμμετοχής
Μαραθώνιος (42.1 km) €50.00
Μαραθώνια Σκυταλοδρομία (ομάδες των 4 ατόμων) €120.00
Ημιμαραθώνιος (21.1 km) €35.00
Ημιμαραθώνιος για άτομα με προβλήματα όρασης €35.00
(ΔΩΡΕΑΝ η συμμετοχή συνοδού)
10K τρέξιμο €22.50
10k για άτομα με προβλήματα όρασης €22.50
(ΔΩΡΕΑΝ η συμμετοχή συνοδού)
5K τρέξιμο/περπάτημα €17.50
(ΔΩΡΕΑΝ για άτομα άνω των 65 χρόνων)
1Κ – παιδικός αγώνας μέχρι 6 χρόνων ΔΩΡΕΑΝ
1.5Κ παιδικός αγώνας 6-9 χρόνων ΔΩΡΕΑΝ
2Κ παιδικός αγώνας 9 – 12 χρόνων ΔΩΡΕΑΝ
Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ, νοούμενου ότι τα παιδιά και συνοδοί προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους 150 και 200 πλαστικά πώματα αντίστοιχα ή άλλες ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Τα πλαστικά πώματα και οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα πωληθούν για ανακύκλωση και τα έσοδα θα δοθούν σε κοινωφελή ιδρύματα και οργανώσεις.

Η συμμετοχή των δημοτών για ηλικίες πέραν των 65 ετών (στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων μόνο) θα είναι ΔΩΡΕΑΝ με την προσκόμιση 250 πλαστικών πωμάτων ή ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Διαδρομή

Η διαδρομή έχει εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς και έχουν ληφθεί οι αντίστοιχες εγκρίσεις που προβλέπονται. Ο αγώνας που θα περιέρχεται από κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε:
Η πόλη ΔΕΝ είναι περίκλειστη – όπως σε παλαιότερη προσπάθεια που έγινε – και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να διακινούνται με τα αυτοκίνητά τους χωρίς πρόβλημα.

Έχουν γίνει συνεννοήσεις -που θα ανακοινωθούν αργότερα- για μεταφορά δρομέων, θεατών κτλ. με την βοήθεια των αστικών συγκοινωνιών.
Έχει διασφαλιστεί η διακίνηση των πολιτών από ανατολικά προς δυτικά και αμφίδρομα απρόσκοπτα, καθότι η διαδρομή δεν διέρχεται βορείως της Λεωφόρου Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Οι προσβάσεις αμφιδρόμως προς το κέντρο της πόλης είναι στην πλειοψηφία τους απρόσκοπτες.
Ηλεκτρονική ενημέρωση των πολιτών για τις τροχαίες διευθετήσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια του αγώνα. Επίσης ενημέρωση θα γίνει μέσω των υπολοίπων εκστρατειών που προβλέπονται ως μέρος της εκστρατεία προώθησης.

Πληροφορίες για τον αγώνα μπορούν να εξασφαλιστούν από την οικοσελίδα του Μαραθωνίου Λευκωσίας και στο τηλέφωνο 99669922.

Keywords
Τυχαία Θέματα