Διασταύρωσαν ξίφη ΟΕΒ και ΠΕΟ για την κρίση στην Παιδεία (vid)

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους βρέθηκαν στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, διασταυρώνοντας τα ξίφη τους σε σχέση την κρίση στην Παιδεία και εν όψει της 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών την Τρίτη και την Τετάρτη.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ ξεκαθάρισε για άλλη

μια φορά ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι νομικά κατοχυρωμένο και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Ο ίδιος έκανε λόγο για έμμεσες απειλές από την κυβέρνηση με την ανακοίνωση της πρόθεσης να συναντηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι ευχή είναι να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα επιλύουν το θέμα.

Σε σχέση με τις απεργίες, ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε ότι κανείς δεν είναι ευτυχής με αυτή την εξέλιξη, όμως οδηγήθηκαν στη λήψη αυτών των μέτρων ένεκα των αποφάσεων και της συμπεριφοράς της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ σημείωσε ότι εδώ και αρκετά χρόνια ο Σύνδεσμος προσπαθεί να πείσει για το πότε πρέπει να γίνονται οι απεργίες.

Ο κ. Αντωνίου χαρακτήρισε ιερό το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ιερότερο το δικαίωμα στην εργασία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «άδικο και ισοπεδωτικό» τον Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση, όταν ο δεύτερος άσκησε δριμεία κριτική στη στάση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Κυρίτσης χαρακτήρισε απαράδεκτο το ερώτημα που τίθεται στον δημόσιο διάλογο «αν κυβερνά ο συνδικαλισμός ή η κυβέρνηση», καθότι, όπως είπε, χύθηκε αίμα και έγιναν αγώνες για να κερδηθεί το δικαίωμα στην απεργία και τον δημοκρατικό διάλογο.

Ο Γ.Γ. της ΠΕΟ ανέφερε ότι οι συνδικαλιστές ανησυχούν για την ποινικοποίηση της απεργίας και την απενοχοποίηση της απεργοσπασίας.

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο πρόεδρος των Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Γιώργος Ιωσηφίδης, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να αποδείξουν με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια ότι οι Διευθυντές εργάζονται λιγότερο.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας. Ο κ. Πάλμας παρέπεμψε στη διυπουργική επιτροπή ως προς τις όποιες νέες ενέργειες ή αποφάσεις ενδεχομένως να ληφθούν. Σε σχέση με την επίσκεψη της διυπουργικής στον Γενικό Εισαγγελέα, αυτή έχει να κάνει, σύμφωνα με τον κ. Πάλμα, με τον συμβουλευτικό ρόλο που διαδραματίζει ως νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα