Επικρίσεις αντιπολίτευσης στον Ερντογάν για το «ιπτάμενο» παλάτι

Ο σεΐχης του Κατάρ είναι συνέταιρος με τις εταιρείες που αναζητούν φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουσταφά Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν επειδή δέχτηκε πολυτελές αεροσκάφος ως δώρο από το Κατάρ.

“Αν είναι περιουσία του κράτους, τότε να μπαίνουν οι πολίτες σε αυτό. Εάν έχει λίγη περηφάνια, θα επιστρέψει αυτό το σκάφος αύριο κιόλας. Ως απλός πολίτης αυτού του κράτους, εμένα με ενοχλεί. Ενώ η χώρα έχει τόσα προβλήματα, αυτός βλέπετε πήρε σούπερ πολυτελείας αεροσκάφος

για τον εαυτό του. Ποιος είναι αυτός ο σεΐχης του Κατάρ; Είναι αυτός που είναι συνέταιρος με τις εταιρείες που αναζητούν φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είχε ενδιαφερθεί να αγοράσει το αεροσκάφος που πουλούσε το Κατάρ στην τιμή των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ο εμίρης του Κατάρ, όταν το έμαθε, το χάρισε στην Τουρκία λέγοντας ‘εγώ λεφτά από την Τουρκία δεν παίρνω’. Ο Τούρκος Πρόεδρος, απαντώντας στις επικρίσεις εναντίον του, είπε πως το αεροσκάφος είναι περιουσία του κράτους και όχι του ιδίου. “Δεν ανήκει σε μένα προσωπικά, ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ήδη κατέθεσε μηνύσεις εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ανέφερε ότι το αεροσκάφος αυτή τη στιγμή βάφεται και όταν τελειώσει θα κάνει ένα ταξίδι μαζί με τους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα