Μ. Δημητριάδης: Η Κυβέρνηση θα ενδυναμώσει τη ναυτιλία μας

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας του τόπου επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2015», που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

Ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε τη σημασία του ναυτιλιακού τομέα για την κυπριακή οικονομία, υπενθυμίζοντας ότι συνεισφέρει με ένα ποσοστό της τάξης του 7% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

Υποδεικνύοντας ότι το Διεθνές Συνέδριο

«Ναυτιλιακή Κύπρος» ενδυναμώνει την ναυτιλιακή μας βιομηχανία, ο Υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «η φετινή διοργάνωση αποτελεί τεράστια επιτυχία και αποδεικνύει ότι η Κύπρος μπορεί και έχει έναν ηγετικό ρόλο να διαδραματίσει στην παγκόσμια ναυτιλία».

Εξέφρασε ακόμη τις ευχαριστίες του προς τους ξένους συνέδρους που παρευρίσκονται στο νησί μας και ιδιαίτερα στον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Koji Sekimizu.

Η παρουσία του, συνέχισε, υπογραμμίζει τη σημασία του Συνεδρίου για την Παγκόσμια Ναυτιλία και διαμήνυσε για ακόμη μια φορά πως «από την πλευρά της Κυβέρνησης, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, όχι μόνο να διατηρήσουμε, αλλά να ενισχύσουμε την ναυτιλιακή μας βιομηχανία».

Από την πλευρά του, ο κ.Sekimizu εξέφρασε την ικανοποίηση του που λαμβάνει μέρος στο Συνέδριο και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρόσκληση.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι πραγματικά μια παγκόσμια επιχείρηση, είπε και πρόσθεσε ότι, για το λόγο αυτό χρειάζονται διεθνείς κανονισμοί, τους οποίους επιλαμβάνεται ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός.

«Για εμάς είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε έναν ορθό διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων», ανέφερε ο ΓΓ του ΙΜΟ, σημειώνοντας πως το Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος» δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία σε όλους να συζητήσουν το μέλλον της διεθνούς ναυτιλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
ναυτιλία
Τυχαία Θέματα