Παράπονα για την στελέχωση περιπόλων της Αστυνομίας

Σημαντικά αποτελέσματα έχει αποφέρει μέχρι στιγμής η θεσμοθέτηση του περιπολιακού καθήκοντος για πρόληψη της τρομοκρατίας από την Αστυνομία. Την ίδια ώρα ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο SigmaLive, ο θεσμός χρίζει βελτιώσεων, σε επίπεδο στελέχωσης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφθασαν κοντά μας, η αύξηση των πληρωμών προς τα μέλη της Αστυνομίας που δηλώνουν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο καθήκον,

είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση και του ενδιαφέροντος. Ως εκ τούτου, καταρτίστηκε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία σύμφωνα με την οποία προτεραιότητα είχαν τα μέλη της «πρώτης γραμμής», που πάντα δηλώνουν ετοιμότητα σε έκτακτα καθήκοντα.

Ωστόσο η εν λόγω μεθοδολογία, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς, δεν τηρείται όπως θα έπρεπε, με άμεσο αντίκτυπο την στελέχωση των εν λόγω περιπόλων από άτομα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία «ελαφρύ καθήκον» λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας, είτε δύο μέλη που να είναι γυναίκες, ή άλλου είδους αδυναμίες.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι η στελέχωση των περιπόλων γίνεται με σειρά προτεραιότητας αναλόγως με το ποιοι εκφράζουν ενδιαφέρον. Με δικές του οδηγίες είπε, δίνεται προτεραιότητα στα μέλη της «πρώτης γραμμής», τα οποία δηλώνουν παρών σε δύσκολα καθήκοντα όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Τέλος, έστειλε το μήνυμα προς όποια μέλη ενδεχομένως να θεωρούν ότι αδικήθηκαν ή αδικούνται ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή για να τους ακούσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα