Λουκέτο Σαουδικής Αραβίας σε οκτώ τουρκικά σχολεία

Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να κλείσει οκτώ τουρκικά σχολεία στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  της Τουρκίας Anadolu. Η  απόφαση αυτή θα μπορούσε να εξοργίσει την Άγκυρα καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να βελτιώσει τους δεσμούς της με το Ριάντ.

Σύμφωνα με τον Anadolu, το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας έχει ενημερωθεί από τις αρχές της Σαουδικής

Αραβίας ότι τα οκτώ σχολεία που έχουν συνολικά 2.256 μαθητές θα πρέπει να κλείσουν στο τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους,

Saudi Arabia to shut down eight Turkish schools by 2021 end – Anadolu Agency

TRT World Now (@TRTWorldNow) April 28, 2021

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν αποδέχτηκε να κάνει κανένα σχόλιο όταν επικοινώνησε με το AFP.

Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Παιδείας της Τουρkίας δήλωσε ότι υπήρχαν 26 τουρκικά σχολεία στη Σαουδική Αραβία. Το κλείσιμο οκτώ εξ αυτών  το πιο πιθανό  να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο σε μεγάλο βαθμό μουσουλμανικών εθνών έχουν καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη το 2018.

Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, η Τουρκία έχει καταβάλει προσπάθειες για να επιδιορθώσει τις σχέσεις της με περιφερειακούς αντιπάλους σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα