Λάρνακα: Σε 90 οικογένειες το «Πακέτο Αγάπης» από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Συνολικά 90 οικογένειες θα λάβουν αύριο Μεγάλη Παρασκευή το «Πακέτο Αγάπης» με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, «το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου, που λειτουργεί τα τελευταία οκτώ χρόνια, έδωσε πάρα πολλές λύσεις και ήταν η αφορμή, ώστε αρκετές οικογένειες, που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα επιβίωσης, να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα,

τα Χριστούγεννα, καθώς και σημαντικές άλλες ημέρες του χρόνου, χωρίς να τους λείψουν τα είδη πρώτης ανάγκης και τα βασικά αγαθά».

Πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα από το 2013, όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, εκατοντάδες οικογένειες έτυχαν βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας, αφού οι ανάγκες για στήριξη των συμπολιτών μας ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Ωστόσο, μέχρι το 2019, όταν πλέον διαφάνηκε πως σταθεροποιείτο η κατάσταση με τους πολίτες, που χρειάζονταν βοήθεια, ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού και κατέδειξε πόσο χρήσιμος και σημαντικός ήταν τελικά ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «λόγω της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε, όλες οι οικογένειες που χρειάζονταν στήριξη και βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης στη Λάρνακα, πήραν αυτά που δικαιούνταν ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς. Ειδικά με το πρώτο lockdown, που έγινε στη Κύπρο, λόγω της πανδημίας, πάρα πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά και  χωρίς κανένα εισόδημα, ενώ μέχρι να συγχρονιστούν οι θεσμοί του κράτους για να τους στηρίξουν, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας φρόντισε, ώστε να βοηθηθούν πέραν των 100 οικογενειών».

Σημείωσε πως «μέχρι το 2019 το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετούσε περίπου 30 οικογένειες, ωστόσο τον Μάρτιο του 2020 ο αριθμός αυτός σχεδόν τετραπλασιάστηκε. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, βλέπουμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που χρειάζονται βοήθεια» είπε και πρόσθεσε πως «όσοι θέλουν στήριξη, μπορούν να επισκεφθούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, να συμπληρώσουν τις απαραίτητες αιτήσεις, στις οποίες αναφέρονται τα συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει να διαθέτουν και να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε ακόμα ότι «σύμφωνα με τη διαδικασία, αφού παραληφθούν οι αιτήσεις και διαπιστωθεί πως ένα άτομο πληροί τα κριτήρια που πρέπει, τότε καταγράφεται ως δικαιούχος και κάθε βδομάδα, μεταβαίνει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και λαμβάνει το πακέτο του. Σ αυτό, ανάλογα με την οικογένεια, περιλαμβάνονται εκτός από τρόφιμα, λαχανικά και κρέας και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως πάνες και γάλα για τα παιδιά».

Ο Ανδρέας Βύρας εξέφρασε «ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εταιρείες, στους οργανισμούς, αλλά και στους ανθρώπους που προσφέρουν διάφορα τρόφιμα και άλλα αγαθά για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ευχαριστίες, όμως, πρέπει να δώσουμε και στους δεκάδες εθελοντές που είναι η ραχοκοκαλιά του Παντοπωλείου και χωρίς αυτούς, ο θεσμός αυτός δεν θα μπορούσε σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια, να υπάρχει ακόμα».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γερασίμου, Υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου είπε ότι «με τη διαδικασία που υπάρχει στο να κριθεί μια οικογένεια ή ένα άτομο δικαιούχος, στηρίζουμε πραγματικά όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πρόσθεσε ότι «αύριο Μεγάλη Παρασκευή θα δοθεί σε 90 περίπου δικαιούχους κατόχους κάρτας, το «Πακέτο Αγάπης», δηλαδή το Πασχαλινό πακέτο, που θα περιλαμβάνει 27 διαφορετικά τρόφιμα, μεταξύ των οποίων κρέας, κοτόπουλο και φθαρτά. Ωστόσο σε περίπτωση που μείνουν αγαθά, τότε αύριο θα δοθούν και σε άτομα που δεν είναι δικαιούχοι βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα