Λ. Σταύρου: Ο υποψήφιος που θέλει Ένωση, εμπόλεμη κατάσταση και ναρκοπέδια

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος Λουκάς Σταύρου, ο οποίος μίλησε για τις θέσεις και για την υποψηφιότητα του ενόψει των Προεδρικών εκλογών του 2023.

Αρχικά ανέφερε ότι ξαναφέρνουν την ιδεολογία στα πολιτικά πράγματα. «Φέρνουμε την ιδεολογία του εθνικού κοινοτισμού. Θέλουμε να περάσουμε από το άτομο στην κοινότητα».

Πρόσθεσε ότι είναι εναντίον του καπιταλισμού, εναντίον του κουμμουνισμού και κατά της σοσιαλδημοκρατίας. «Είμαστε εναντίον όλων και θέλουμε να φέρουμε μια άλλη διάταξη των πραγμάτων στην πολιτική και την οικονομία».

Εξήγησε

ότι έχουν ως πρόταση ότι στην εκτελεστική εξουσία πρέπει να συμμετέχει ο λαός με εκπροσώπους από όλες τις επαρχίες και θα λογοδοτούν σε ένα μόνιμο πολιτικό σώμα που θα είναι το σώμα των επαρχιακών κοινοτικών συνελεύσεων που θα εδράζεται όχι πάνω στο άτομο αλλά στις κοινότητες και στις λαϊκές συνελεύσεις. «Αυτές οι λαϊκές συνελεύσεις πρέπει να είναι ένοπλες λαϊκές πολιτοφυλακές για τοπική αστυνόμευση».

Διευκρίνισε ότι την εξουσία θα την έχει ο λαός και δεν θα ενοχλεί αν ο λαός θα είναι ένοπλος όπως ήταν και στην αρχαία Ελλάδα. «Παίρνουμε στοιχεία για την ιδεολογία μας από την πνευματική Ελληνική παράδοση».

Ερωτηθείς αν η κοινωνία είναι έτοιμη έτσι ώστε να κατέχει όπλα, απάντησε ότι «αν σε μια χώρα όπου το 40% του εδάφους της είναι κατεχόμενο, δεν έχει την ωριμότητα να φέρει όπλα, τότε να αφήσουμε τους νέους να παν στα ναρκωτικά και την πορνεία». Συμπλήρωσε ότι για να διασφαλιστεί η λαϊκή εξουσία, χρειάζονται όπλα. «Όταν δεν υπάρχουν όπλα τότε το οποιοδήποτε κράτος χρησιμοποιεί το μονοπώλιο της κρατικής βίας και κάνει ότι θέλει».

Ο κ. Σταύρου μίλησε και για την ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο, σημειώνοντας ότι υποστηρίζουν την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελληνική Δημοκρατία όπως έγινε με την ΕΕ και την άμεση ενοποίηση των ενόπλων δυνάμεων. «Δεν θα υπάρχει Εθνική Φρουρά αλλά εκχώρηση κυριαρχίας στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας».

Επεσήμανε ότι δεύτερη πολιτική πράξη θα είναι η συμπολιτειακή ένωση των δύο κρατών του Ελληνισμού. «Δύο κράτη τα οποία θα συνεργάζονται στη βάση ενιαίου στρατού. Έτσι θα ανακόψουμε τον τουρκικό επεκτατισμό. Με τη λύση που προωθούν οι ενδοτικοί θα συνεχιστεί ο τουρκικός επεκτατισμός γιατί ο στόχος τους είναι η πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου».

Εξήγησε ότι θα υπάρξει κάθοδος του Ελληνικού στρατού στην Κύπρο. «Δε συζητούμε οποιαδήποτε λύση στην οποία θα παραχωρούμε έστω και μια χούφτα γης στους Τούρκους κατακτητές και στους Τουρκοκύπριους συνεργάτες τους. Μας είναι αδιάφορο το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εμείς θέλουμε να ζήσει Ελληνισμός. Η Ευρώπη ας πάει να κουρευτεί».

Επεσήμανε ότι ο ίδιος θέλει άμεση αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν λέμε Cyprus Exit αλλά σταδιακή ανάκτηση της κυριαρχίας μας μέσα από πράξεις ανυπακοής προς της ΕΕ και άμεση έξοδο από την ευρωζώνη».

Μιλώντας για την ακρίβεια ανέφερε ότι δεν δημιουργήθηκε από τον αμερικανορωσικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. «Δημιουργήθηκε από τις ιδιωτικοποιήσεις. Υπάρχει διπλασιασμός στην τιμή του σιταριού».

Τόνισε ότι έχουν άμεσες λύσεις όπως η φορολόγηση των κερδών των τραπεζών τουλάχιστον 50%.

«Αν ποτέ πάρουμε την εξουσία, αυτοί που ήταν Υπουργοί και πλούτιζαν μέσα από τα χρυσά διαβατήρια θα πάνε στο δικαστήριο και θα τους πάρουμε τις περιουσίες τους. Δεν θα δίνουμε διαβατήρια, θα κλείσουμε τα οδοφράγματα, θα επανέλθουμε στην εμπόλεμη κατάσταση, θα μπουν ναρκοπέδια και συρματοπλέγματα στην γραμμή αντιπαράταξης και θα κόψουμε την είσοδο των λαθρομεταναστών. Συμπλήρωσε ότι οι μετανάστες θα περνούν από στρατοδικείο ως προϊόν υβριδικού πολέμου και θα επιστρέφονται στις χώρες του».

Διευκρίνισε ότι στην Κύπρο θα μείνουν όσοι θέλουν να πολεμήσουν. «Η ξεφτελίζουσα ρωμιοσύνη μπορεί να φύγει και όσοι πλούτισαν εις βάρος του λαού θα φύγουν με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα. Θ μείνει ο λαός που είναι ριζωμένος με τη γη του έτσι ώστε να πολεμήσει και να απελευθερώσει την πατρίδα του ασκώντας λαϊκή εξουσία σε αυτό τον τόπο».

Τέλος, ανέφερε ότι στην περίπτωση που δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, δεν θα στηρίξει κάποιον άλλον υποψήφιο. 

 

Διαβάστε επίσης: 

Προεδρικές: Καλούνται να υποβάλουν δήλωση όσοι θα ψηφίσουν στο εξωτερικό

Έλυσε τη σιωπή του ο Αναστασιάδης – Στέλνει επιστολή στον Αβέρωφ

Keywords
Τυχαία Θέματα