Μεγιστάνας με κυπριακό διαβατήριο απαρνήθηκε τη ρωσική υπηκοότητά του

Ο επιχειρηματίας Όλεγκ Τίνκοφ, ο οποίος είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, απαρνήθηκε τη ρωσική υπηκοότητά του λέγοντας πως δεν θέλει να συνδέεται με το «φασισμό» ή με ανθρώπους που συνεργάζονται με «φονιάδες».

Σε σημερινή καταχώρισή του στο Instagram, ο 54χρονος ιδρυτής της Tinkoff Bank έγραψε: «Αποφάσισα να απαρνηθώ τη ρωσική υπηκοότητά μου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην ανεξάρτητη Ουκρανία. Είμαι εναντίον αυτού του πολέμου και του φόνου ειρηνικών ανθρώπων. Ελπίζω ότι περισσότεροι Ρώσοι επιχειρηματίες θα με ακολουθήσουν,

ώστε να αποδυναμωθεί το καθεστώς του Πούτιν και η οικονομία του. Μισώ τη Ρωσία του Πούτιν, αλλά αγαπώ όλους τους Ρώσους, οι οποίοι είναι ξεκάθαρα εναντίον αυτού του τρελού πολέμου».

Ο Τίνκοφ δήλωσε πως μια αρχική καταχώρισή του χθες, Δευτέρα, στο Instagram, που περιλάμβανε μια φωτογραφία πιστοποιητικού με το οποίο απαρνιόταν την υπηκοότητά του από τις 26 Οκτωβρίου, έχει «μυστηριωδώς εξαφανισθεί» και να εικάζει ότι θα μπορούσε να ήταν έργο «τρολ του Κρεμλίνου».

Ο Τίνκοφ, του οποίου η νεοφυής εταιρεία ψηφιακών πιστωτικών καρτών TCS Group Holding έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς θεσμούς της Ρωσίας, είναι ένας απερίφραστος επικριτής της εισβολής και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο επιχειρηματίας αναγκάσθηκε τον Απρίλιο να πουλήσει το 35% της TCS, της μητρικής εταιρείας της Tinkoff Bank, που κατείχε, στον ρώσο μεγιστάνα των μεταλλείων Βλαντίμιρ Ποτάνιν, έπειτα από μια σειρά αντιπολεμικών σχολίων του.

Ο Τίνκοφ δήλωσε επίσης σήμερα πως προχωρεί σε αγωγή για να αναγκάσει την τράπεζα να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομά του.

«Το όνομά μου δεν θα πρέπει να συνδέεται με το φασισμό», δήλωσε ο Τίνκοφ. «Απεχθάνομαι το να συνδέεται η μάρκα/όνομά μου με την τράπεζα που συνεργάζεται με φονιάδες και με αίμα».

Διαβάστε επίσης: Ο επιχειρηματίας Τίνκοφ απαρνήθηκε τη ρωσική υπηκοότητά του λόγω του πολέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα