Λ/κα: Συνεχίζεται η δίκη ζεύγους για τις κλοπές από θυρίδες

Με τη διεξαγωγή δίκης, εντός δίκης, θα συνεχιστεί στις 9 Φεβρουαρίου του 2018, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η υπόθεση κλοπών από τραπεζικές θυρίδες, για την οποία κατηγορούμενοι είναι το ζεύγος Μάριου Λοΐζου, 37 χρόνων, και Σωτήρας Γεωργίου, 32 χρόνων.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους ήγειρε τρία ζητήματα, για τα οποία ζήτησε απαντήσεις.

Το πρώτο ζήτημα αφορά το κατά πόσον η έρευνα που έγινε από την Αστυνομία στο σπίτι του ζεύγους, διεξήχθη με ή χωρίς την ύπαρξη εντάλματος έρευνας.

Το δεύτερο

ζήτημα αφορά αντικείμενα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε από τους ανακριτές της υπόθεσης στο σπίτι του ζεύγους, για τα οποία το Δικαστήριο δεν έδωσε εξουσιοδότηση.

Το τρίτο ζήτημα αφορά την έρευνα ή μέρος αυτής που έγινε από την Αστυνομία στο σπίτι του ζεύγους, κατά την απουσία των δύο κατηγορουμένων, ότι δηλαδή τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα είχαν αποχωρήσει από την οικία, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς σε διαφορετικές ώρες, ενώ η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Το Δικαστήριο όρισε την 9η Φεβρουαρίου του 2018 ως ημερομηνία για διεξαγωγή δίκης εντός δίκης, προκειμένου να απαντηθούν τα ζητήματα που τέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μάριος Λοΐζου και η σύζυγός του Σωτήρα Γεωργίου κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ότι μεταξύ 16 Μαρτίου του 2015 και 22 Ιανουαρίου του 2016, απέκτησαν περιουσία αξίας 313 χιλιάδων ευρώ, ενώ γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι αυτή αποτελούσε προϊόν γενεσιουργού αδικήματος.

Ο Λοΐζου είχε συλληφθεί μαζί με τη σύζυγό του στις 28 Ιανουαρίου του 2016, μετά από καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία ότι είχαν κλαπεί μεγάλα χρηματικά ποσά από θυρίδες που διατηρούσαν σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που αναγράφονται στον κατάλογο που επισυνάπτεται στο κατηγορητήριο, βρέθηκαν στην κατοχή ή χρησιμοποιήθηκαν από το ζεύγος, χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί η αγορά τους με βάση τα νόμιμα εισοδήματα.

Μεταξύ αυτών, ήταν δύο αυτοκίνητα αξίας 10 και 28 χιλιάδων ευρώ, μια μοτοσικλέτα αξίας 12 χιλιάδων ευρώ, συλλογή οινοπνευματωδών ποτών αξίας 14,600 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 15,600 ευρώ, έξοδα ανακαίνισης αξίας 10 χιλιάδων ευρώ, εξόφληση δανείων πέραν των 40 χιλιάδων ευρώ, αγορά δακτυλιδιού 2 χιλιάδων ευρώ και ενοικίαση τραγουδιστή και ορχήστρας έναντι 2500 ευρώ.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται, επίσης, έξοδα 12 χιλιάδων ευρώ για αγορές τεσσάρων άλλων μοτοσικλετών, 2,400 ευρώ για κινητά τηλέφωνα, 2,850 ευρώ για έξι τηλεοράσεις, πανάκριβα μπουκάλια ουίσκι και άλλα οινοπνευματώδη ποτά, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται γύρω στις 35 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα