Λιβανός: Την απαραίτητη απάντηση και στον Σοϊλού έδωσαν οι Έλληνες βουλευτές

Σε υψηλούς τόνους ήταν για ακόμα μία μέρα η συνάντηση του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού με την κοινοβουλευτικής επιτροπή του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη στην οποία συμμετείχαν και τέσσερις Έλληνες βουλευτές. Όπως δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός

έπειτα από τη συνάντηση η οποία ήταν κλειστή, ο Τούρκος Υπουργός έκανε μια επιθετική τοποθέτηση εναντίον της Ελλάδας αλλά του έδωσαν τις απαραίτητες απαντήσεις, όπως χθες με τον Υπουργό Ενέργειας Χουλουσί Ακάρ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «συνεχίστηκε η ίδια τακτική από τον Σουλεϊμάν Σοϊλού όπως χθες από τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας». Ο Σοϊλού «αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αύξησε τους τόνους, είχε μία μεγάλη επιθετικότητα στην τοποθέτησή του και συνέχισε να το κάνει και απέναντι στην ΕΕ. Χαρακτηριστικά ζήτησε το κλείσιμο της FRONTEX και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ευθύνεται για πολλούς θανάτους. Τοποθετήθηκε λέγοντας ότι η Τουρκία τηρεί όλα αυτά έπρεπε να είχε κάνει με τη συμφωνία του 2016 με την ΕΕ και ότι δεν την τηρεί το άλλο σκέλος, δηλαδή η ΕΕ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Σπήλιος Λιβανός είπε ότι «ήταν μια πολύ επιθετική τοποθέτηση, σε υψηλότερους τόνους  και από τον κ. Ακάρ χθες».

«Τοποθετηθήκαμε καθαρά και ξάστερα. Είπαμε ότι αρνούμαστε κάθε κατηγορία βεβαίως, και για τις επαναπροωθήσεις και για τους θανάτους. Παρουσιάσαμε τα νούμερα που γνωρίζει όλος ο κόσμος για τους ανθρώπους που έσωσε η ελληνική ακτοφυλακή. Τους είπαμε ότι κάθε παράνομη βάρκα που φεύγει οδηγεί σε τέτοια προβλήματα. Η ελληνική πλευρά ήταν κάθετη. Όπως και χθες δώσαμε τις απαντήσεις που έπρεπε», ανέφερε ο Σπήλιος Λιβανός.

Διαβάστε επίσης: Σοϊλού: Η ΕΕ κάνει λάθος να θεωρεί το μεταναστευτικό ζήτημα συνοριακό ζήτημα

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα