Κατεχόμενα: Δημοσιογράφος & «ακαδημαϊκός» που στηρίζουν ΔΔΟ απολύθηκαν

Την είδηση ότι μια "ακαδημαϊκός" απομακρύνθηκε από τα επιστημονικά καθήκοντα της και ένας δημοσιογράφος απολύθηκε από το μέσο που εργαζόταν, εξαιτίας της επιμονής στην διζωνικής, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση (ΔΔΟ), γράφει ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος.

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) η «Αβρούπα» γράφει ότι «η γνωστή για τις θέσεις της υπέρ της ομοσπονδιακής λύσης στην Κύπρο "ακαδημαϊκός", Γιοντζιά Όζντεμιρ απομακρύνθηκε

από τα καθήκοντά της στο τεχνικό πανεπιστήμιο μέσης ανατολής» (ODTÜ)».

Σε γραπτή ανακοίνωση της η Όζντεμιρ ανέφερε ότι η «διοίκηση» του «πανεπιστημίου» την ενημέρωσε περί τα τέλη Απριλίου ότι δεν θα της ανανεώσει το «συμβόλαιο» επικαλούμενη «ακαδημαϊκή ανεπάρκεια».

Ανέφερε επίσης, ότι υπέβαλε αίτημα για λεπτομερή έκθεση στην οποία να παρατίθενται τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε η μη ανανέωση του συμβολαίου της, καθώς και αίτημα για επαναξιολόγηση, προσθέτοντας ότι τα εν λόγω αιτήματα απορρίφθηκαν.

Σε μια άλλη σχετική εξέλιξη, γράφει η «Κίμπρις Ποστασί», η συντεχνία των εργαζομένων στον τ/κ Τύπο (Basın-Sen) επέκρινε την απομάκρυνση του δημοσιογράφου Ουλάς Μπαρίς από τα καθήκοντά του στο τηλεοπτικό κανάλι «βόρεια Κύπρος TV».

Σύμφωνα με την τ/κ συντεχνία «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι απολύθηκε ο δημοσιογράφος Ουλάς Μπαρίς επειδή υποστήριξε τις σκέψεις του λαού του και την ελευθερία της έκφρασης».

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος είναι γνωστός για την υποστήριξη που παρέχει στη ΔΔΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα