Λιλλήκας: Περιδιαβάζουν σε όλη την ΕΕ τον Ακκιντζί

Πυρά κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς, και τoυ Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Αυτοί που δεν θέλουν λύση είναι ο κ. Νεοφύτου, ο κ. Αναστασιάδης και αυτοί που στηρίζουν την πολιτική του, γιατί με αυτή την πολιτική δεν πρόκειται να έχουμε λύση,

δήλωσε μεταξύ άλλων στο "Μεσημέρι και Κάτι" του Σίγμα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών. Υποστήριξε μάλιστα, ότι επιτρέπουν συνειδητά ή ασυνείδητα στην Τουρκία να παρατείνει την κατοχή και την διχοτόμηση ακόμη τρία χρόνια.

«Οι ίδιοι έχουν πάρει από το χέρι τον κ.Ακκιντζί και τον περιδιαβάζουν σε όλη την ΕΕ και τον αναδεικνύουν ως τον ηγέτη της Κύπρου», είπε.

Το αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής είναι η Κύπρος να μην έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δύο ηγέτες, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την οικονομική πτυχή της λύσης, ο κ.Λιλλήκας δήλωσε, ότι η ενοποιημένη οικονομία είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά, σύμφωνα με την ενημέρωση στο Εθνικό Συμβούλιο αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι η κοινή πολιτική στον ΦΠΑ. Στις υπόλοιπες φορολογίες δεν συμφωνήθηκε τίποτα, υποστήριξε ο κ.Λιλλήκας, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου το παράπονό του σε σχέση με την ενημέρωση του Κινήματός του για το κυπριακό.

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, να απαγορεύσει σε εκπροσώπους της Συμμαχίας, να μελετήσουν έγγραφα σχετικά με τη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό προκάλεσε την οργή της Συμμαχίας Πολιτών η οποία χθες με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κατηγόρησε ευθέως για πλήρη και εσκεμμένο αποκλεισμό της Συμμαχίας από οποιασδήποτε μορφής πρόσβαση στη διαπραγμάτευση και τα έγγραφα που αφορούν το Κυπριακό. Ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει αποδεχθεί πρόταση της Συμμαχίας, έτσι ώστε να συμμετέχει εμπειρογνώμονας της, στις ομάδες στήριξης του διαπραγματευτή, ενώ όλα σχεδόν τα κόμματα έχουν ήδη το προνόμιο αυτό. Αυτό αποτελεί δυσμενή διάκριση, συνεχίζει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα