Λιλλήκας: Παιχνίδι ευθυνών & εντυπώσεων οι δηλώσεις Ακιντζί

Μα αναρωτηθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι και επιδιώξεις του κ. Ακιντζί και της τουρκικής πλευράς, καθώς όπως φαίνεται έχει ξεκινήσει ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών και εντυπώσεων, κάλεσε την Κυβέρνηση ο Γιώργος Λιλλήκας.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών μιλώντας στις "Τομές στα Γεγονότα", με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε επιπλέον ότι "η Αντίδραση της Κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς δεν μπορεί η ελληνική πλευρά να δεχθεί συμμετοχή

σε 5μερή διάσκεψη γιατί αυτό θα σήμαινε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα".

"Όταν υπάρξει συμφωνία στα επιμέρους ζητήματα να συγκληθεί μια διεθνής διάσκεψη υπό τον ΟΗΕ με τη συμμετοχή και της Κυπριακής Δημοκρατία, η οποία είναι αυτή που έχει υπογράψει τις διεθνείς συνθήκες. Γεννιούνται όμως πολλά ερωτηματικά, από τη μια σχετικά με το τι συζητούν Αναστασιάδης και Ακιντζί", πρόσθεσε.

Όπως είπε, η τουρκική πλευρά στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου συνεταιρισμού υπό την ομπρέλα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

"Η Κυβέρνηση, δεδομένης της στασιμότητας που υπάρχει στις συνομιλίες, θα πρέπει να προβληματιστεί από το ενδεχόμενο ενός νέου αδιεξόδου", είπε και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες είναι η μόνη οδός για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, όμως δεν μπορεί να είναι το μόνο εργαλείο.

"Ταυτόχρονα θα πρέπει να αλλάξουμε τη στρατηγική μας, καθώς όσο συνεχίζουμε να ικανοποιούμε τουρκικές απαιτήσεις και να επιτρέπουμε στην Τουρκία να προχωράει απρόσκοπτα στην επίτευξη άλλων ευρωπαϊκών στόχων θα διαιωνίζουμε το Κυπριακό επιτρέποντας στην Τουρκία να παρατείνει την εισβολή και την Κατοχή", υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα