Λεμεσός, ίσως η καλύτερη πόλη

Η Λεμεσός, η δική μας πόλη, η πόλη που συνδυάζει την διασκέδαση με την εργασία, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο "ψηλό" προσκήνιο.

Η κάθετη ανάπτυξη έχει πάρει σάρκα και οστά και μέρα με την μέρα ακούμε και μια νέα ανακοίνωση για ένα νέο πολυώροφο θηρίο το οποίο θα ξεπροβάλει στο παραλιακό μέτωπο.

Ένα παραλιακό μέτωπο το οποίο ιδιαίτερα στην περιοχή της επίχωσης και του παλιού Λιμανιού αποτελούν στολίδι για την πόλη όπου χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες πολίτες.

Στον τίτλο ανέφερα

την λέξη "ίσως" αφού κατά την δική μου άποψη θα μπορούσε να ήταν όντως η καλύτερη πόλη. Μια παραλιακή πόλη, με ένα τόσο μεγάλο παραλιακό μέτωπο, που ούτε καν νιώθεις πως βρίσκεσαι σε παραλιακή πόλη ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις οδηγείς στην παραλιακή οδό. Έχουμε "δολοφονήσει" το παραλιακό μέτωπο και την θέα στη θάλασσα με την παραλιακή κάθετη ανάπτυξη η οποία είναι καλοδεχούμενη όχι όμως με αυτό τον τρόπο.

Η Λεμεσός, έχει ένα μεγάλο χάρισμα το οποίο έχουμε αφήσει ανεκμετάλλευτο. Η Λεμεσός έχει την τύχη να έχει ένα αμφιθεατρικό σχήμα, το οποίο όμως δυστυχώς το καταστρέφουμε και το καταδικάζουμε με την κάθετη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου. Σκεφτείτε μόνο να είχαμε αμφιθεατρική ανάπτυξη με τα ψηλά κτήρια στο ύψωμα περιμετρικά της πόλης.

Τα ωφέλη θα ήταν αμέτρητα που θα είχαμε ως πόλη. Θα μπορούσε όλο σχεδόν το παραλιακό μας μέτωπο να ήταν πανομοιότυπο με την επίχωση με άπλετη παραλία με καφέ, μπαράκια, θεατράκια, ταβερνάκια και παιχνιδότοπους, θα ήταν υποψήφια οικολογική πόλη αφού με την περιμετρική ανάπτυξη στο ύψωμα η ενέργεια θα μειωνόταν ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών αφού δεν θα υπήρχε τόση πολλή ανάγκη χρήσης κλιματιστικών, ως πόλη θα είχαμε ένα αμφιθεατρικό σχήμα που όπου και να βρισκόσουν θα είχες απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.

Αυτό απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια όλων των Δήμων της Λεμεσού καθώς επίσης και του κράτους. Καλοδεχούμενες οι επενδύσεις και οι αναπτύξεις, όμως όχι να εξυπηρετούν μονόπλευρα συμφέροντα.

Στην προκειμένη περίπτωση, το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της, έχει μπει στο περιθώρειο, θυσιάζοντας το χάρισμα για ένα βραχυπρόθεσμο μονόπλευρο στόχο.

*BSc Business Administration conc. Management Information Systems / Υπεύθυνος Έρευνας και Καινοτομίας (Ιδ. Τομέας)

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα