«Παίζουμε με τη φωτιά»! Αγώνας δρόμου για καθαρισμό δρόμων

Τρέχουν να προλάβουν τον καθαρισμό αγριόχορτων από τον αυτοκινητόδρομο καθώς και από αγροτικούς και υπεραστικούς δρόμους. Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση σε αρκετά σημεία του αυτοκινητόδρομου. Τι δηλώνει σχετικά ο Επαρχιακός Μηχανικός Λευκωσίας στο Sigmalive.

Αγώνα δρόμου δίνουν λειτουργοί και εργαζόμενοι των Δημοσίων Έργων για να καθαρίσουν τα αγριόχορτα στις άκρες καθώς και στις νησίδες των αυτοκινητόδρομων Λευκωσίας – Πάφου και Λευκωσίας – Αγίας Νάπας.

Όπως θα δείτε και στις

φωτογραφίες που παρουσιάζει το Sigmalive, η κατάσταση σε αρκετά τμήματα του αυτοκινητόδρομου είναι τραγική. Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς επίσης και τους ασυνείδητους οδηγούς, τα ξερά χόρτα θα έπρεπε να είχαν ήδη καθαριστεί από τον αυτοκινητόδρομο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Επαρχιακό Μηχανικό Λευκωσίας Ελευθέριο Χρίστου, μας αναφέρθηκε ότι συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στον αυτοκινητόδρομο, καθώς και σε αγροτικούς και υπεραστικούς δρόμους, για τον πλήρη καθαρισμό των οδικών αρτηριών.

Δίνεται αγώνας δρόμου, ούτως ώστε μέχρι το τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου να έχει καθαριστεί πλήρως ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Αγίας Νάπας και Λευκωσίας – Πάφου. Από την άλλη, αγροτικοί και υπεραστικοί δρόμοι υπολογίζεται να καθαριστούν πλήρως μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι για κάθε κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου εργάζεται ένα συνεργείο, ενώ στον δρόμο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου συνεργείο εργάζεται σε πιο εντατικούς ρυθμούς και σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, καθώς η εν λόγω περιοχή θεωρείται «υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές», όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελευθέριος Χρίστου.

Ας ελπίσουμε ότι τα συνεργεία θα καθαρίσουν τους δρόμους ανά το παγκύπριο από τα αγρίοχορτα το συντομότερο δυνατόν, καθώς αρκετοί είναι οι οδηγοί που ανησυχούν και επικοινώνησαν σχετικά με το Sigmalive. Όπως κατήγγειλαν, «παίζουμε με την τύχη μας», αφού από ένα αποτσίγαρο ή από κομμάτια ελαστικού αυτοκινήτου μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία θα εξαπλωθεί τάχιστα στις γύρω περιοχές αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ακολουθούν περαιτέρω φωτογραφίες της κατάστασης που επικρατεί σε αρκετά τμήματα του αυτοκινητόδρομου, με τα σχόλια δικά σας:



Keywords
Τυχαία Θέματα