Λειψία-Παρί Σεν Ζερμέν, η πρώτη μάχη για μια θέση στον τελικό

Λειψία και Παρί Σεν Ζερμέν διεκδικούν απόψε (22:00), το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι ο πρώτος από τους δύο Γαλλο-γερμανικούς ημιτελικούς στην κορυφαία διοργάνωση, μιας και την Τετάρτη στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» ακολουθεί η αναμέτρηση της Λιόν με την Μπάγερν.

H Λειψία, του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, δίχως άλλο έκπληξη της διοργάνωσης, είναι μία ομάδα που πρόσφερε πολλές, έντονες και ελκυστικές παραστάσεις στην διάρκεια

της σεζόν, καταφέρνοντας να φτάσει πρώτη φορά στην Ιστορία της στα ημιτελικά. Απέκλεισε Τότεναμ και Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο πρώην φιναλίστ με εξαιρετικές εμφανίσεις.

Συνολικά σε εννέα παιχνίδια έχει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα, αυτή από την Λιόν στους ομίλους (2-0) στις 17 Σεπτεμβρίου (17-9 τα γκολ)

Η Παρί φτάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά την σεζόν 1994-95, όταν αποκλείστηκε από την Μίλαν με δύο ήττες (0-1, 2-0). Και ενώ οι Νεϊμάρ και Κιλιάν Μπαπέ παραμένουν οι μεγαλύτερες απειλές της, φέτος έχει εντυπωσιάσει και στην άμυνα, παραχωρώντας μόλις πέντε γκολ σε εννέα παιχνίδια. Σε εννέα αγώνες έχουν 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα (22-5 τα γκολ)

Πλήγμα για τους Παριζιάνους αποτελεί ο τραυματισμός του 33χρονου Κοσταρικανού τερματοφύλακα Κέιλορ Νάβας, που θα χάσει τον αυριανό ημιτελικό.

«Ασφαλώς και θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό. Ελπίζω να έχω πάλι μια, δυο ιδέες που θα βοηθήσουν και ελπίζω να παίξουμε πάλι τόσο καλά. Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε πως θα κρατήσουμε την σούπερ επίθεση της Παρί μακριά από την εστία μας. Είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε πως με απόλυτη προσπάθεια και διάθεση, έχουμε και εμείς αρετές να αναδείξουμε» ήταν τα λόγια του τεχνικού της Λειψίας, Τζούλιαν Νάγκελσμαν.

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι και προετοιμασμένοι για το παιχνίδι κόντρα στη Λειψία. Είναι σημαντικό ότι θα έχουμε μαζί μας τους Ντι Μαρία και Μπαπέ που θα δώσουν επιπλέον ευκαιρίες και προβλήματα στην αντίπαλο. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του όπως και αυτοί τις δικές μας, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς, έχω τη βεβαιότητα ότι θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα τα καταφέρουμε» σχολίασε ο προπονητής της Παρί, Τόμας Τούχελ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Λειψία: Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ, Λάιμερ, Ζάμπιτσερ, Καμπλ, Ανχελίνο, Ενκουνκού, Ντάνι Ολμο, Πόουλσεν.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ρίκο, Κέρερ, Κιμπεμπέ, Τιάγο Σίλβα, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες (Βεράτι), Μπαπέ, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Ικάρντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα