Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη - Νίκου Δένδια (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία, στο Τρόοδος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter,

ο Ελλαδίτης ΥΠΕΞ έγραψε:

«Έγινα δεκτός πριν από λίγο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.»

Σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι: «Με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος είχαμε σήμερα μια άκρως παραγωγική συνάντηση, συζητώντας την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των Τουρκικών προκλήσεων και αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή».

Με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος @NikosDendias είχαμε σήμερα μια άκρως παραγωγική συνάντηση, συζητώντας την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των Τουρκικών προκλήσεων και αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. pic.twitter.com/AFgun7tSfF

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) August 18, 2020

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Δένδιας συνοδευόταν από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη με τον οποίο θα έχει στις 13:30 στη Λευκωσία κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της τουρκικής παραβατικότητας, με έμφαση στον συντονισμό ενεργειών και δράσεων σε όλα τα επίπεδα για αντιμετώπισή της.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα προβούν σε δηλώσεις στις 15:15.

Έγινα δεκτός πριν από λίγο από τον Πρόεδρο @AnastasiadesCY, με τον οποίο συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα