Λάρνακα: Συζητήθηκε μετακίνηση εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών

Το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο και τη διαδικασία δήλωσης ενδιαφέροντος για το ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας, συζήτησαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (ΕΒΕΛ).

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Όθωνας Θεοδούλου διαβεβαίωσε τον Ανδρέα Βύρα ότι το Επιμελητήριο Λάρνακας θα είναι παραστάτης των προσπαθειών του Δήμου για πρόοδο και ανάπτυξη, ενώ η

επιχειρηματική τάξη της πόλης αναμένει τον Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία και κοινή συμπόρευση για ανάπτυξη και τοπική ευημερία».

Ο κ. Θεοδούλου «επανέλαβε τις θέσεις του Επιμελητηρίου για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, όπου θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εταιρείες να συνεργαστούν, για να τηρηθούν τα νέα χρονοδιαγράμματα, όπως τέθηκαν στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών».

Αναφορικά με το ενιαίο έργο λιμανιού – μαρίνας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ είπε ότι «είναι σταθερή η θέση του Επιμελητηρίου για κατάργηση του πλαφόν για τη διακίνηση φορτίων και εμπορευματοκιβωτίων στο Λιμάνι Λάρνακας, ενώ το ΕΒΕ θεωρεί σημαντική για την τοπική οικονομία τη συνέχιση των εμπορικών χρήσεων του λιμανιού».

Είπε ακόμα ότι «η εν εξελίξει διαδικασία δήλωσης ενδιαφέροντος παρακολουθείται από το ΕΒΕ Λάρνακας και ανάλογα θα τοποθετείται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα