Κομοτηνή: 44 οβίδες σε αυλή σπιτιού

18:46 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κα Σταυρούλα Γκουντουσίδου θα κάνει πολύ καιρό να ξεχάσει τη λαχτάρα που πέρασε όταν επιχείρησε να απομακρύνει από την αυλή της ένα σιδερένιο αντικείμενο που γυάλιζε κάτω από το χειμωνιάτικο ήλιο. Έντρομη διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για απλό σίδερο, όπως νόμιζε, αλλά για οβίδα. Αμέσως, στο κατά τα άλλα ήσυχο χωριό, σήμανε συναγερμός. Όχι άδικα, ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 44 συνολικά απομάκρυνε από την αυλή της ειδικό συνεργείο του Στρατού που έδρασε επί διημέρου στο σπίτι του Ιμέρου, που προσέλκυσε έτσι ξαφνικά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Σίγουρα η φιλόξενη νοικοκυρά θα έχει να

το λέει για τα καλά κρυμμένα μυστικά της γης, που αμίλητη τόσα χρόνια τα κρατούσε για τον εαυτό της. Στο χωριό είχε προηγηθεί χιονόπτωση, αλλά και έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα το χώμα να υποχωρήσει, ακόμη και στο σημείο αυτό στο οποίο ήταν θαμμένες οι οβίδες, λίγα μέτρα από τις ρίζες ενός ελαιόδεντρου φέρνοντας στην επιφάνεια τα «μυστικά» της γης. Η επιχείρηση απομάκρυνσης διήρκεσε δύο μέρες, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα. Παρόντες, κατά τη διάρκεια των εργασιών, ήταν Αστυνομικές δυνάμεις (που κράτησαν τους περίεργους πολίτες μακρυά), πλήρωμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ Θράκης, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να συνδράμουν. Χθες, Τρίτη απομακρύνθηκαν οι πρώτες 19 και οι υπόλοιπες 25 σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για πολεμικό υλικό, από τα χρόνια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά πάσα πιθανότητα είχε θαφτεί εκεί στα χρόνια του Εμφυλίου, όταν αντάρτικες ομάδες διέρχονταν την περιοχή αναζητώντας τρόφιμα, έμψυχο δυναμικό, αλλά και προκαλώντας δολιοφθορές στους αντιπάλους. (Φώτο αρχείο ΕΡΤ)

Keywords
Τυχαία Θέματα