Μαυρίδης:Με μη οικονομικά κριτήρια η συζήτηση για την Ελλάδα

Σε συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επικείμενη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) τόνισε ότι η συζήτηση γίνεται και πάλι για την αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας, χωρίς όμως να βασίζεται στον ορθολογισμό της επιστήμης της οικονομίας.

Όπως τόνισε, αντί της επιστήμης, “πολλές αναλύσεις στα ΜΜΕ και

εντός ΕΕ, επικεντρώνονται στις εκλογές στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και αλλού. Επιπλέον, η διαμάχη μεταξύ του ΔΝΤ και ΕΕ απειλεί να αποτρέψει την θετική αξιολόγηση της Ελλάδας στις 20 Φεβ. 2017 και να εκτροχιάσει ολόκληρο το πρόγραμμα. Καθώς λοιπόν τα πιο πάνω, συσσωρεύουν κόστος στην ελληνική οικονομία αλλά και στην ευρωζώνη, δεν έχουν βάση τους την επιστήμη της οικονομίας”.

Ο Κ. Μαυρίδης συνέχισε ως εξής: “Παρά τις προσφυγικές ροές και παρόλο που η Ελλάδα προασπίζεται τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ με τεράστιο οικονομικό κόστος, σημαντικοί δείκτες της οικονομίας βρίσκονται επιτέλους στο πράσινο, όπως επισημάνθηκε και από την Κομισιόν”. Καταλήγοντας, ο Κύπριος ευρωβουλευτής υπέδειξε ότι “η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας βρίσκεται στην ελάφρυνση του χρέους που θα φέρει όλα τα θετικά συνακόλουθα. Αυτό βασίζεται στην επιστήμη της οικονομίας αλλά και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα