Λακκοτρύπης: «Mας εξέπληξε η συμπεριφορά των Τ/κ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν μας εξέπληξε η επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά μας εξέπληξε περισσότερο η συμπεριφορά των Τ/κ», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας στο πλαίσιο της Εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι στο Σίγμα.

«Μιλούν και θέλουν συνδιαχείριση, τη στιγμή που η Τουρκία, με βάση τη δική της θεώρηση, εκμηδενίζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά 70 τοις εκατό και μας αφήνει με ένα 30 τοις εκατό. Κάποιος θα πρέπει να ρωτήσει την τ/κ κοινότητα αν συμφωνούν με αυτή τη θεώρηση και, αν συμφωνούν, πώς ζητούν

συνδιαχείρηση», είπε ο κ. Λακκοτρύπης

Γιατί θα πρέπει μοιράσουμε τους υδρογονάνθρακες; Δεν είναι ο μοναδικός φυσικός πόρος στο νησί. Υπάρχει και η γη. Εμείς λέμε πως μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, εκείνη είναι η στιγμή».

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση ανησυχεί με το ενδεχόμενο να έρθει τουρκικό τρυπάνι στην Κυπριακή ΑΟΖ είπε πως δεν πρέπει να προτρέχουμε. «Εξετάζουμε τι έχει συμβεί και πρέπει να κάνουμε μια ανασκόπηση για τα όσα έγιναν και γίνονται στην περιοχή», είπε, σημειώνοντας πως, ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνουν κάποιοι γεωπολιτικοί ανασχηματισμοί, με αφορμή και την κλιμάκωση της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του νωρίτερα σε δημοσιογράφους, ο Υπουργός Ενέργειας επισήμανε το σημαντικό έργο που επιτέλεσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και τη συνεργασία με το πλήρωμα του πλωτού γεωτρύπανου κατά τη διάρκεια των τουρκικών προκλήσεων. «Ήταν η επαφή μας συνεχής και δεν είναι τυχαίο που και στις 9 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή το βράδυ, προχώρησαν σε εκείνα που έπρεπε να κάνουν. Στις 9 Φεβρουαρίου το βράδυ, το είχαν προσεγγίσει το πλοίο, οκτώ τουρκικά πλοία, οκτώ», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα