Λαβρόφ-Συρία:Δεν ευθύνεται το καθεστώς για επίθεση με χλώριο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση στην Ανατολική Γούτα της Συρίας είναι πολύ ανησυχητική και πως οι μαχητές χρησιμοποιούν ντόπιους αμάχους ως ομήρους.

«Οι τρομοκράτες δεν αφήνουν τα όπλα τους, κρατάνε τον ντόπιο πληθυσμό ως ομήρους, αυτός είναι ο κυριότερος λόγος μιας πολύ τεταμένης κατάστασης», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ επικαλέστηκε, επίσης, χθεσινή δήλωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα διαθέτει πληροφορίες για ενδεχόμενη χρήση χημικών ουσιών από μαχητές στη Ανατολική Γούτα.

Στο

μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως οι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους δυνάμεις πιστές στον Σύρο ηγέτη Μπασάρ αλ-Άσαντ ευθύνονται για την επίθεση με αέριο χλωρίου στην Ανατολική Γούτα, είναι μια πρόκληση που έχει σκοπό να υπονομεύσει την κατάπαυση του πυρός στον θύλακο.

Ο Λαβρόφ είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως η κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες, που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα τεθεί σε ισχύ όταν όλες οι πλευρές συμφωνήσουν πως πρέπει να εφαρμοστεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα