Κυβέρνηση: Αναγκαιότητα οι συναντήσεις των δύο με Μπαν

Η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, απέδειξε την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, προβαίνοντας σε αποτίμηση της τριμερούς.

Ήταν περισσότερο από ανάγκη να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, είπε,

έχει σήμερα απόλυτη και ξεκάθαρη εικόνα του τι γίνεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όσα πρέπει να γίνουν στο εξής.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μ’ ένα τετρασέλιδο έγγραφο παρουσίασε την πλήρη εικόνα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων και αποτύπωσε τη μέχρι τώρα πορεία των συνομιλιών, καθώς και το δρόμο, που απομένει ακόμη να διανυθεί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε, προέβη σε αποσαφήνιση των πραγματικοτήτων στις συνομιλίες και τις βασικές παραμέτρους, που θα πρέπει να διέπουν τη λύση.

Ήταν σημαντικό, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, ότι παρών στη συνάντηση ήταν και ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος επιβεβαίωσε, όπως είπε, όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο ΓΓ του ΟΗΕ έδειξε απόλυτη κατανόηση σε όσα άκουσε.

Στον απόηχο του Νταβός, συγκεκριμένα μηνύματα, για κινήσεις, που θα μπορούσε να κάνει η Τουρκία για πρόοδο στο Κυπριακό, θα κομίσει στην Άγκυρα ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατά την επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τα μηνύματα αυτά μεταφέρθηκαν, είπε, στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, κατά την συνάντησή τους στο Νταβός.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα