Κύπρος Μιχαηλίδης στο ΣΙΓΜΑ: Οι στιγμές που συγκλόνισαν την καριέρα μου

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος μίλησε για την πορεία του στο Αστυνομικό Σώμα η οποία φθάνει στο τέλος της. 

Αρχικά ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι τον διακατέχουν συναισθήματα συγκίνησης μετά από 43 χρόνια στο Αστυνομικό σώμα. Πρόσθεσε ότι από το 1977 φοράει τη στολή του αστυνομικού.

Τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια είδε σκηνές φόνων και εγκλημάτων που τον έχουν συγκλονίσει και όλες αυτές η μνήμες είναι

πιο έντονες τώρα που ήρθε η στιγμή να αποχωρήσει από την Αστυνομία.

Ανέφερε ότι έγινε αστυνομικός μετά από την παρότρυνση των δύο αδελφών του ήταν επίσης αστυνομικοί, ενώ τόνισε ότι στην αρχή αρνήθηκε να καταταγεί στις τάξεις του Αστυνομικού Σώματος.

Διευκρίνισε ότι η καλύτερη περίοδος της καριέρας του ήταν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων σε Λευκωσία και ΤΑΕ Αρχηγείου.

Κληθείς να μιλήσει για τις υποθέσεις που τον συγκλόνισαν και αν αυτή του κατά συρροή δολοφόνου ήταν η κορυφαία, ο κ.Μιχαηλίδης είπε ότι πέραν αυτής υπήρχαν κι άλλες περιπτώσεις που σημάδεψαν την καριέρα του. Τέτοιες ήταν η κλοπή της σορού του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, η άνανδρη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή αλλά και η δολοφονία του ζεύγους στον Στρόβολο. Άλλη υπόθεση που τον στιγμάτισε όπως είπε ήταν και αυτή της οικογενειακής τραγωδίας στον Στρόβολο όπου πατέρας πυροβόλησε την πρώην γυναίκα του, την κόρη του κι ακολούθως έδωσε τέρμα στη ζωή του. 

Η συμβουλή που έδωσε στους αστυνομικούς είναι να αποφύγουν περιπτώσεις όπως ο δεκασμός και τη διαφθορά.

Επισήμανε ότι θα ήθελε πριν αποχωρήσει από το Αστυνομικό σώμα να πετύχαινε την Αναδιοργάνωση που ξεκίνησαν οι προκάτοχοι του, ενώ διευκρίνισε ότι υπάρχουν εμπόδια και το θέμα της αναδιοργάνωσης κινείται με αργούς ρυθμούς.

Αναφέρθηκε και στις αποτρόπαιες σκηνές που εκτυλίσσονται στην Αμερική όπου πρωταγωνιστεί η Αστυνομία τονίζοντας ότι είναι συγκλονιστικά αυτά που γίνονται και ότι δεν φαντάζεται την Κυπριακή Αστυνομία να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και το προσωπικό της Αστυνομίας, αναφέροντας ότι όπως καταμαρτυρούν και δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, η Αστυνομία τυγχάνει ευρείας αποδοχής από την κοινωνία. 

Διαβάστε ακόμη: 

Κούσιος: Κάποιοι στο βωμό του χρήματος έτοιμοι να θέσουν σε κίνδυνο υγεία λαού

Παλώδια: Κάηκαν καλώδια κεραίας κινητής – Ψάχνει αίτια η Αστυνομία

Απειλές Ερντογάν γι’ αντίποινα για περιστατικά σε τζαμιά σε Λ/σο-Λ/κα
 

Keywords
Τυχαία Θέματα