Κύπρος: 116.000 άδειες κυκλοφορίας έφεραν €13,2 εκατομμύρια

Περίπου 18% των ιδιοκτητών οχημάτων που κυκλοφορούν στους κυπριακούς δρόμους έχουν ανανεώσει, μέσα σε περίοδο 14 ημερών, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους, με την μεγάλη πλειονότητα αυτών των αδειών κυκλοφορίας να έχει ανανεωθεί μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) Σωτήρης Κολέττας, από τις 8 Ιανουαρίου του 2018 που άρχισε η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας μέχρι την περασμένη Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, έχουν ανανεωθεί 116.000 άδειες, με το Τμήμα

Οδικών Μεταφορών να έχει εισπράξει από αυτές τις ανανεώσεις ποσό ύψους €13,2 εκατομμυρίων.

Ο κ. Κολέττας είπε ότι από αυτές τις 116.000, μέσω διαδικτύου έχουν ανανεωθεί περίπου 107.000 άδειες.

Για σκοπούς σύγκρισης, ο Διευθυντής του ΤΟΜ είπε ότι στην αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν ανανεωθεί 109.000 και είχε εισπραχθεί ποσό ύψους €13 εκ. και σημείωσε ότι στο περσινό έτος είχαν ανανεωθεί περίπου 650.000 άδειες κυκλοφορίας.

Ανέφερε ότι οι άδειες κυκλοφορίας ανανεώνονται από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή, 11 Μαρτίου του 2018, χωρίς επιβάρυνση και σημείωσε ότι οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννέα και δώδεκα μηνών.

Οι άδειες μπορούν να ανανεωθούν, εκτός από το διαδίκτυο, σε εμπορικές τράπεζες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Επιπλέον, ο κ. Κολέττας είπε στο ΚΥΠΕ ότι όσοι δεν έχουν ανανεώσει τα προηγούμενα χρόνια τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων τους είτε διευθετούν με το Τμήμα την πληρωμή του χρέους τους είτε προσκομίζουν στο Τμήμα ένορκες δηλώσεις με συνημμένα δικαιολογητικά και αν διαπιστωθεί ότι πράγματι το όχημα ήταν ακινητοποιημένο τότε διαγράφεται το χρέος τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν το χρέος τους είτε με εφάπαξ ποσό είτε μέχρι 12 ίσες μηνιαίες δόσεις, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα