Παπαδημούλης. «Είναι τελείως λάθος ο καιροσκοπισμός του Κ. Μητσοτάκη»

Τη λύση στη σύνθετη ονομασία με απομάκρυνση των αλυτρωτισμών «βλέπει» ο Δημήτρης Παπαδημούλης για «όσους δεν στρουθοκαμηλίζουν», ενώ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, ότι παίζουν παιχνίδια ψηφοθηρίας, μήπως πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, εκτιμά όμως ότι θα αποτύχουν.

Όσον αφορά

την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το βασικό στοίχημα είναι «ποτέ ξανά μνημόνια και χρεοκοπία» και διαβεβαιώνει ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω τα δύσκολα.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ 24/7, ο κ. Παπαδημούλης είπε για το θέμα της ονομασίας, ότι «η Ελλάδα από το 1995 έχει δεχθεί, με μια προσωρινή συμφωνία που υπέγραψε με τη γειτονική χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου, το όνομα «Μακεδονία» εντός της ονομασίας της γειτονικής χώρας: Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι «η γραμμή με την οποία προσπάθησε να το λύσει, χωρίς επιτυχία το 2008 η "εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και με ευρύτατη συναίνεση των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτό, ήταν μέσω σύνθετης ονομασίας κοινής αποδοχής έναντι όλων, erga omnes. Που συνεπάγεται, μια ονομασία που να εμπεριέχει τον όρο "Μακεδονία", αλλά να τον διακρίνει αποφασιστικά από την ελληνική Μακεδονία ή το κομμάτι της Μακεδονίας που ανήκει στη Βουλγαρία και φυσικά να βάζει οριστικά στην άκρη ανιστόρητες ανοησίες περί Μεγάλου Αλεξάνδρου και απογόνων του, ενώ είναι Σλάβοι, ή αλυτρωτισμούς, με έναν σαφή τρόπο». Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα