Κύπρος – κορωνοϊός: Το θετικό μήνυμα - 90% των νοσηλευόμενων λαμβάνει εξιτήριο

Μπορεί οι καθημερινές ανακοινώσεις των θετικών συνανθρώπων μας στον κορωνοϊό να μην είναι και τόσο ενθαρρυντικές αφού το τελευταίο 10μερο καταγράφονται καθημερινά θάνατοι ηλικιωμένων κυρίως ατόμων. Απαρατήρητο όμως δεν πρέπει να περνά το ποσοστό των ατόμων που λαμβάνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία αλλά και αυτών που παραμένουν σε αυτοπεριορισμό και ξεπερνούν την περιπέτεια στο σπίτι τους με τις συμβουλές των προσωπικών γιατρών.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου ο Χαράλαμπος Χαριλάου από τον ΟκΥΠΥ ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 90% των ανθρώπων που νοσηλεύονται

λαμβάνουν εξιτήριο και πάνε στα σπίτια τους. «Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι όποιος μπαίνει για νοσηλεία δυσκολεύεται να βγει», είπε ο κ.Χαριλάου.

Δείτε εδώ: Πέντε θάνατοι και 402 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 'Αλλα 231 από rapid τεστ

Ενδεικτικά ανέφερε και κάποια στατιστικά που έχει ο οργανισμός για τον μήνα Δεκέμβριο και σημείωσε ότι από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα γίνονται περίπου 10 εισαγωγές τη μέρα και παράλληλα δίδονται περίπου 8 εξιτήρια. Τα αυξημένα κρούσματα όμως των τελευταίων ημερών αναμένεται ότι θα αυξήσουν τους αριθμούς των νοσηλευόμενων υπογράμμισε ο κ.Χαριλάου αφού είναι λογικό ότι όσο περισσότερες επιμολύνσεις καταγράφονται τόσο περισσότερα θα είναι τα άτομα που πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον κ.Χαριλάου η κατάσταση στα νοσηλευτήρια αυτή τη στιγμή είναι διαχειρίσιμη παρά τον αυξημένο αριθμό εισαγωγών.

Δείτε εδώ: Καραντινάτα τραπέζια χωρίς όλο το σόι – Το.. «κόλπο» για πιο ασφαλείς συνάξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος –, #45 90,kypros –, #45 90