«Βαριά κι ασήκωτη» η τριάρα, ακόμη πιο... αχώνευτη η εμφάνιση

Δεδομένου ότι στο ίδιο γήπεδο απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο υπέστη την περασμένη περίοδο μια οδυνηρή ήττα (με αυτογκόλ) που εν τέλει της κόστισε την πρωτιά και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, υποτίθεται πως η χθεσινή αναμέτρηση με την Ομόνοια ήταν για την Ανόρθωση κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι.

Υποτίθεται πως ήταν η ευκαιρία να πάρει (άτυπη) ρεβάνς και «το αίμα της πίσω», να αποδείξει ότι το πάθημα έγινε μάθημα, να καταφέρει ένα καίριο (αγωνιστικά και ψυχολογικά) χτύπημα στον μεγάλο αντίπαλο

εκτροχιάζοντας τον βαθμολογικά, να σβήσει μονοκονδυλιά τις φυματικές εμφανίσεις στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Υποτίθεται…

Στο ΓΣΠ το βράδυ της Τρίτης εμφανίστηκε, ωστόσο, μια ομάδα που έβγαλε στο μέγιστο βαθμό όλες τις αγωνιστικές παθογένειες που κουβαλά από την αρχή της σεζόν και έγινε έρμαιο στις ορέξεις ενός αντιπάλου που υπερίσχυσε εμφατικά σε όλα τα επίπεδα.

Στο πιο μεγάλο ραντεβού η Ανόρθωση εμφανίστηκε παντελώς απροετοίμαστη, κατώτερη των περιστάσεων, δίχως αρχή, μέση και τέλος. Η αμυντική της (δυσ)λειτουργία επέτρεψε τρία σχεδόν πανομοιότυπα τέρματα, ενώ το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η μεσαία γραμμή δεν έδωσε τίποτε ούτε ανασταλτικά ούτε δημιουργικά, η δε επιθετική τριάδα ήταν παντελώς αναιμική.

Το χειρότερο όλων είναι πως αντίδραση στο στράβωμα των πραγμάτων δεν ήλθε ούτε από τους παίκτες ούτε από τον προπονητή. Οι μεν δεν έδειξαν διάθεση αντίστασης στο επερχόμενο κακό, ο δε απέτυχε να παρέμβει καίρια ή/και αποτελεσματικά στο παιχνίδι αλλάζοντας τη ροή του.

Αυτή η αγωνιστική χρεοκοπία ήλθε ως επιστέγασμα και κορωνίδα ενός εφιαλτικού διμήνου, στη διάρκεια του οποίου η «Κυρία» απεμπόλησε σχεδόν όλα τα γνωρίσματα και τις αρετές που χαρακτηρίζουν μια ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

Οι 19 βαθμοί στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές έγιναν 11 στις επόμενες οκτώ, στη διάρκεια των οποίων η Ανόρθωση μέτρησε 0-2-3 και 3-8 γκολ μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Τέτοιες επιδόσεις δεν αρμόζουν καν σε ομάδα πρώτης εξάδας, πόσο μάλλον σε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα