Κύπριοι έφεδροι καταδρομείς στην άσκηση «Μακεδονομάχος 2019»

Στα βουνά της Μακεδονίας (Ελαφίνα Ημαθίας) διεξήχθη για δωδέκατη συνεχή χρονιά η μεγάλη άσκηση της ελληνικής εφεδρείας «Μακεδονομάχος 2019», η οποία διοργανώνεται από τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην άσκηση συμμετείχαν 24 περίπολα μάχης από όλο τον ελλαδικό χώρο. "Καθοδηγούμενοι από το ηρωικό πνεύμα των Μακεδονομάχων, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Τέλλος Άγρας και ο Καπετάν Κώττας, οι ασκούμενοι κάλυψαν συνολικά μια απόσταση 40 χιλιομέτρων και κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας 19 αποστολές εντός 24 ωρών. Αποστολές

όπως μάχη αστικού περιβάλλοντος, διαχείριση αιχμαλώτων, διέλευση υδάτινου κωλύματος, ΡΧΒΠ πόλεμος, αντιμετώπιση ενεδρών, πρώτες βοήθειες μάχης, διαχείριση ΑΕΜ/ΜΕΠ, δημιουργία αμυντικής γραμμής και απαγκίστρωσης. Πρόκειται περί μίας μοναδικής εμπειρίας, που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν, αλλά και να ενδυναμώσουν τους μεταξύ τους δεσμούς", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων.

Τον ΠΣΕΚ εκπροσώπησαν δύο οκταμελή περίπολα, τα οποία κατέκτησαν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις αναφορικά με το επίπεδο της εκπαίδευσης και της ετοιμότητάς τους. Οι επιδόσεις των Κυπρίων εφέδρων καταδρομέων αποδεικνύουν ότι η εφεδρεία μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό πυλώνα επί του οποίου δύναται να στηριχθεί η Εθνική Φρουρά και τα στελέχη της για την εκπλήρωση της αποστολής τους. "Ευελπιστούμε ότι ο θεσμός της εφεδρείας θα αναβαθμιστεί έτι περαιτέρω και ότι το κράτος θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ικανότατο έμψυχο δυναμικό που υπάρχει σε όλα τα όπλα και σώματα της ΕΦ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.

Επί τη ευκαιρία, οι έφεδροι καταδρομείς διατρανώνουν στερρώς την αποφασιστικότητά τους για αγώνα μέχρις εσχάτων για εκδίωξη του τουρκικού στρατού κατοχής και απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα