ΓεΣΥ: Οι εγγραφές σε Π.Ι και το όριο των δωρεάν επισκέψεων

Προ των πυλών βρίσκεται η εφαρμογή της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ, με χιλιάδες δικαιούχους να έχουν εγγραφεί ήδη σε προσωπικούς ιατρούς, όχι ωστόσο όλοι, με τον ΟΚΥπΥ να αναφέρει ότι η εγγραφή στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ, θα είναι μια συνεχής διαδικασίας, χωρίς ημερομηνία λήξης.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εγγραφούν στον Προσωπικό ιατρό της επιλογής τους είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί, είτε με την επίσκεψη τους σε Προσωπικό ιατρό ο οποίος είναι συμβεβλημένος με το ΓεΣΥ.

Η εγγραφή σε προσωπικούς ιατρούς

μπορεί να γίνεται από δικαιούχος 15-65 ετών, ενώ όσοι είναι άνω των 65 ετών θα μπορούν να εγγράφονται σε Προσωπικούς ιατρούς με ειδίκευση στην γηριατρική.

Οι δικαιούχοι 15-65 θα εγγράφονται σε Προσωπικούς ιατρούς με ειδικότητα στη γενική ιατρική ή παθολογία.

Όσον αφορά τα παιδιά μέχρι 15 ετών, θα εγγράφονται σε Προσωπικούς ιατρούς Παιδιάτρους, υποχρεωτικά, ενώ στις ηλικίες 15-18 υπάρχει το δικαίωμα εγγραφής σε Προσωπικό ιατρό γενικής ιατρικής ή παθολογίας, είτε σε Προσωπικό ιατρό Παιδίατρο.

Ο δικαιούχος θα επισκέπτεται τον προσωπικό του ιατρό δωρεάν, ενώ θα καταβάλλει το ποσό των 15 ευρώ εάν υπερβεί τον αριθμό των δωρεάν επισκέψεων.

Αναλυτικά οι δικαιούχοι θα πληρώνουν το αντίτιμο των 15 ευρώ εάν υπερβούν τους πιο κάτω αριθμούς επισκέψεων (με εξαίρεση τους χρόνιους ασθενείς, χαμηλοσυνταξιούχους, λήπτες ΕΕΕ και τα παιδιά τους):

Από 0 – 1 ετών: 10 επισκέψεις

Από 1 – 3 ετών: 8 επισκέψεις

Από 3 – 5 ετών: 7 επισκέψεις

Από 6 – 10 ετών: 4 επισκέψεις

Από 11 – 18 ετών: 3 επισκέψεις

Από 18 – 40 ετών: 4 επισκέψεις

Από 41 – 50 ετών: 6 επισκέψεις

Από 51 – 65 ετών: 8 επισκέψεις

Πάνω από 65 ετών: 10 επισκέψεις

Εάν ο δικαιούχος πρέπει να επισκεφθεί έναν Ειδικό ιατρό (ιατρό με εξειδίκευση) τότε θα μπορεί να το κάνει είτε με παραπεμπτικό από τον Προσωπικό του ιατρό και θα κληθεί να καταβάλει το αντίτιμο των 6 ευρώ στον Ειδικό ιατρό, είτε να επισκεφθεί απευθείας τον Ειδικό ιατρό στον οποίο και θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 25 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα