Περδίκης: Ελλειπής η ενημέρωση για το κυπριακό

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης εξέφρασε για άλλη μια φορά τους προβληματισμούς του για το τρόπο που διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και για την πληροφόρηση που δίνεται στους πολιτικούς αρχηγούς.

Είπε ότι από τη σημερινή ενημέρωση, λίγο πολύ επιβεβαιώνονται τα σημερινά δημοσιεύματα για το πεδίο των συζητήσεων μεταξύ των δύο ηγετών και των διαπραγματευτών, εκφράζοντας την προσωπική του εκτίμηση “ότι συνεχίζεται η διαχρονική πορεία των υποχωρήσεων στην προσπάθεια της Ε/κ ηγεσίας να συναντήσει τις θέσεις των Τ/κ που παραμένουν ουσιαστικά σταθερές”.

“Δεν

μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες και δεν μας δόθηκε ευκαιρία να κάνουμε διευκρινιστικές ερωτήσεις και να πούμε τις απόψεις μας και θέλω πρώτα να πω ότι δεν θα έπρεπε σε αυτή τη φάση να υπάρχουν καλοκαιρινές διακοπές”, ανέφερε.

Είπε ότι ζήτησε από τον ΠτΔ να υπάρξει σύντομα δεύτερη συνεδρίαση του Εθνικού, υπενθυμίζοντας ότι και η προηγούμενη ήταν σύντομη και διακόπηκε λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία.

“Άρα επιβάλλεται να συνεχιστεί, να πάρουμε απόψεις και από συμβούλιο γεωπολιτικής στρατηγικής που υποτίθεται ότι έχει συσταθεί και λειτουργεί με στόχο να δίνει εκτιμήσεις και απόψεις στο Εθνικό για τις εξελίξεις και στην Τουρκία, και να διαβουλευτούμε από κοινού για την διαχείριση του Κυπριακού, σε σχέση και με το τι συμβαίνει γύρω μας”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων πρόσθεσε ότι “το να ερχόμαστε εδώ για μια δύο ώρες και να παίρνουμε μια γρήγορη ενημέρωση, χωρίς να υπάρχει διαβούλευση και συζήτηση και μάλιστα αυτή να στηρίζεται σε σωστή πληροφόρηση και τεκμηρίωση επιστημονική νομίζω ότι -και λυπάμαι που θα το πω- αλλά προκύπτει και θέμα ύπαρξης αυτού του Συμβουλίου”.

Πρόσθεσε ότι αν πρόκειται απλώς να γίνεται ενημέρωση τότε μπορούν οι αρχηγοί “να διαβάζουμε λίγο καλύτερα τις εφημερίδες, παίρνουμε το δημοσιογράφο μας δίνει και λίγες off the record πληροφορίες και τελειώσαμε και γιατί να ερχόμαστε στο Προεδρικό, γιατί γίνεται αυτή η διαδικασία της πολύ πρόχειρης και επιφανειακής ενημέρωσης”

Ο κ. Περδίκης συνέχισε λέγοντας ότι για να μπορέσει να γίνει πλήρης ενημέρωση, πρέπει να μπορέσουν να γίνουν ερωτήσεις, να δοθούν απαντήσεις, να γίνει μια συζήτηση. Η ενημέρωση, πρόσθεσε, μόνο με το διαβάζοντας ένα κείμενο και μη επιτρέποντας και πολλές ερωτήσεις “νομίζω ότι δεν είναι ενημέρωση, είναι ελλιπής και ανολοκλήρωτη και αν πω ότι από αυτή την συνεδρίαση ενημερωνόμαστε θα πω ψέματα”.

Σε ερώτηση αν συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε με την ΚΥΠ, ο κ. Περδίκης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “ισχυρίζεται ότι υπήρχε ενημέρωση πολύ αδρομερής και χωρίς να υπάρξει λεπτομέρεια για το σύστημα αυτό, και θεωρεί ότι έπρεπε να υπάρχει πιο λεπτομερής ενημέρωση για τις δυνατότητες αυτού του συστήματος”.

“Μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε καμία μορφής παραβίαση των προσωπικών δεδομένων κανενός πολιτικού προσώπου ή οργανώσεων από τη χρήση αυτού συστήματος, αλλά εμείς φεύγουμε προβληματισμένοι ακούγοντας και ποιες είναι οι δυνατότητες όχι μόνο των μηχανημάτων και των συστημάτων που διαθέτει η ΚΥΠ αλλά και ξένες δυνάμεις που λειτουργούν στην Κύπρο και ενδεχομένως και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, το σίγουρο είναι ότι κανένας μας δεν είναι ασφαλής και δεν υπάρχει ασφαλής πληροφόρηση πουθενά πλέον σε κανένα επίπεδο”, ανέφερε ο Πρόεδρος των Οικολόγων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα