Κυπριανού για αποκαλύψεις ΣΙΓΜΑ:Η κατάρρευση δεν οφείλεται σ’ αυτά

Τη θέση ότι το πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού είναι ξεκάθαρο σε ότι αφορά τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε εκεί, εξέφρασε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού, κληθείς να τοποθετηθεί γύρω από τις αποκαλύψεις των ονομάτων των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) τα οποία φέρονται να εμπλέκονται γύρω από το ζήτημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), υπογράμμισε πως το πόρισμα κάνει αναφορά σε αυτό το σοβαρό κεφάλαιο ωστόσο,

ο Συνεργατισμός, δεν κατέρρευσε για αυτούς τους λόγους.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, δήλωσε πως δεν πρέπει να υπάρξει αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τη στιγμή που το πόρισμα είναι καταπελτικό σε ότι αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη αλλά και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Αναφορικά με την αποκάλυψη του ΣΙΓΜΑ για του δυο κοινοτικούς συμβούλους του ΑΚΕΛ στην Άχνα και την διαγραφή μέρους δανείου που είχαν συνάψει δήλωσε: «Αυτά τα δυο στελέχη του ΑΚΕΛ είχαν πάρει προσωπικά δάνεια για να αναγερθεί το οίκημα των λαϊκών οργανώσεων στην Άχνα. Και είχαν ένα υπόλοιπο ποσό 85 χιλιάδες. Επειδή το οίκημα των λαϊκών οργανώσεων είναι περιουσία η οποία ανήκει στο λαϊκό κίνημα ευρύτερα, το ΑΚΕΛ έχει σπάσει ένα γραμμάτιο, έχει κάνει μια διευθέτηση με την Συνεργατική, έχει πληρώσει ένα ποσό και έχουν χαριστεί 25 χιλιάδες ευρώ».

Πάντως, να σημειωθεί ότι το Sigmalive, την Τετάρτη (13/3) επικοινώνησε με τον έναν εκ των δυο κοινοτικών συμβούλων του ΑΚΕΛ, τον Γιαννάκη Ανδρέου, ο οποίος ερωτηθείς αν υπήρξε κομματική κάλυψη κι αν το δάνειο πληρώθηκε από το κόμμα δήλωσε άγνοια, λέγοντας μας ότι αυτό που γνωρίζει είναι ότι τόσο ο ίδιος όσο και Δ. Ματώλης (επίσης κοινοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ) έδωσαν από 30 χιλιάδες και ξόφλησαν.

Ο κ. Κυπριανού, ισχυρίστηκε ότι στην Άχνα, υπάρχει άλλο σωματείο το οποίο χρωστά 2,5 εκ. ευρώ σε Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και κανείς δεν έκανε αναφορά σ’ αυτό. «Δεν ενόχλησαν τα 2,5 εκατομμύρια και ενόχλησαν οι 25 χιλιάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επανέλαβε ότι πόρισμα είναι εκεί και επιρρίπτει ξεκάθαρα τις μεγαλύτερες ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού στην διαχείριση που έγινε από το 2013 και μετά.

Επίσης ο κ. Κυπριανού, έκανε λόγο για δυο διαγράμματα που παρουσίασε το ΑΚΕΛ και τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης όπου παρουσιάζονται τα ΜΕΔ μέχρι το 2013, τα οποία έφταναν στα 2,3 δις ενώ μέχρι το 2018 εκτινάχθηκαν στα 7 δις ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε πως όσα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα εμπλέκονται κατά τρόπο παράνομο ή παράτυπο στο θέμα Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα