Πόλεμος της αφίσας στην Τουρκία ενόψει δημοτικών εκλογών

Ένας πόλεμος αφίσας έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με την τελευταία να καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα ότι χρησιμοποιεί δημόσια κτίρια για να κάνει την προεκλογική της προπαγάνδα, ενώ αποκλείει να διαφημιστούν ανάλογα τα υπόλοιπα κόμματα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα ότι αναρτά τεράστιες αφίσες με τους υποψηφίους δημάρχους σε τζαμιά, σχολεία

και νοσοκομεία, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Τελευταία προπαγανδιστική ενέργεια που εξόργισε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα είναι η ανάρτηση αφίσας του υποψήφιου δημάρχου, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην πρόσοψη δημόσιου νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη.

Στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήρτησε τη σχετική φωτογραφία στο λογαριασμό του στο twitter καταγγέλλοντας ότι: «Κρατικό νοσοκομείο στην Κων/λη έχει τυλιχθεί με αφίσες του Μπιναλί Γιλντιρίμ του ΑΚΡ. Και να πεις ότι ‘είναι ντροπή’, δεν πρόκειται να ντραπούν. Και να πεις ότι ‘δεν είναι ηθικό’, δεν θα ακούσουν… Και να πεις ότι ‘εδώ είναι δημόσια περιουσία, δεν μπορείτε να το κάνετε’, σιγά μη νοιαστούν! Το κυβερνών κόμμα για χάρη των εκλογών καταλύει τα πάντα! Ξηλώστε αυτά τα πανό, ξηλώστε τα!», ζήτησε ο Μπαρίς Γιαρκαντάς.

Το άλλο που καταγγέλλει επίσης η αντιπολίτευση είναι ότι όταν είναι να μιλήσει σε κάποια πόλη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπάρχουν αφίσες και πανό υποψηφίων άλλων κομμάτων στο γύρω χώρο, συνεργεία αναλαμβάνουν δράση και ξηλώνουν αμέσως τις εν λόγω αφίσες, ώστε να μην είναι ‘παρούσες’ όταν τα τηλεοπτικά συνεργεία καλύπτουν τις ομιλίες του Τούρκου προέδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα