Κυπριακό και οικονομία στη συνάντηση Αναστασιάδη - Γιούνκερ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες την οποία θα απασχολήσουν η Νομισματική Ένωση, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην Ουκρανία και θέματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, και δυο άντρες συζήτησαν το κυπριακό τις τουρκικές προκλήσεις και

την οικονομία.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών, αλλά όπως είπε, αυτό πρέπει να γίνει σε ένα εποικοδομητικό περιβάλλον που θα έχει και την προοπτική επιτυχούς κατάληξης.

Μάλιστα υπέδειξε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να αποτελεί το κλειδί για την ΕΕ. Επομένως η αλληλεγγύη των κρατικών μελών ισχύει και στην περίπτωση του κυπριακού, είπε χαρακτηριστικά στον Πρόεδρο Αναστασιάδης.

Όσον αφορά την οικονομία ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο του κυπριακού προγράμματος λέγοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ενώ για την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση εντός της ευρωζώνης το συντομότερο.

Την ώρα της συνάντησης ο Γιούνκερ, αποχαιρετούσε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Έτσι, ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σύντομο χαιρετισμό και με τον κ. Σαρκοζί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με την Ανκελα Μερκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Μάρτιν Σούλτς και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα