Χαραλαμπίδου: Κάποιοι έχουν μηχανισμούς ελέγχου των φυλακών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σε σχέση με την ασφάλεια των Φυλακών, απέστειλε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση της η βουλευτής, "ο ισχυρισμός, ότι κάποιοι εξακολουθούν να έχουν μηχανισμούς ελέγχου και επιρροής εντός των φυλακών, ισχυρισμός που γίνεται αποδεκτός από τη Νομική Υπηρεσία δια στόματος Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είναι σοβαρότατος και ανησυχητικός".

Αυτούσια η ρώτησηΣε σημερινή τοποθέτηση του ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας

τόσο στο Γ΄ Πρόγραμμα του ΡΙΚ, όσο και στο Πρωϊνό Ενημερωτικό Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ημερομηνίας 12..2.2015), άφησε σοβαρότατες αιχμές ως προς την ασφάλεια των Κεντρικών Φυλακών, αφού ως Νομική Υπηρεσία έκανε αποδεκτό τον ισχυρισμό του τέως Δημάρχου Πάφου, ότι εντός των Φυλακών απειλείται η ζωή του. Αποτέλεσμα, να μην επιτρέψει την παραπομπή του στις Κεντρικές Φυλακές. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας απαντούσε σε ερωτήσεις ως προς την επιλογή της Νομικής Υπηρεσίας να μην μεταφερθεί ο τέως Δήμαρχος Πάφου στις Κεντρικές Φυλακές, και την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να επιλεγεί άλλος χώρος για να τεθεί υπό φρούρηση και να ενταχθεί σε Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων. Μετά από σειρά αυτοκτονιών στις Κεντρικές Φυλακές, ο ισχυρισμός, ότι κάποιοι εξακολουθούν να έχουν μηχανισμούς ελέγχου και επιρροής εντός των φυλακών, ισχυρισμός που γίνεται αποδεκτός από τη Νομική Υπηρεσία δια στόματος Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα είναι σοβαρότατος και ανησυχητικός. Παρακαλείται ο αρμόδιος Υπουργός να μας ενημερώσει κατά πόσο υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους από την στιγμή που αφήνονται τέτοιες αιχμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα