Αποποιείται του δικαιώματός βουλευτικής σύνταξης ο ΥΠΕΞ

O Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αποποιείται του δικαιώματός του για καταβολή βουλευτικής και υπουργικής σύνταξης ενόσω θα είναι Υπουργός της κυβέρνησης.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κασουλίδης αναφέρει πως έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η αναστολή καταβολής σύνταξης σε εν ενεργεία κρατικούς αξιωματούχους. Η εξέλιξη αυτή με κατέστησε αυτόματα δικαιούχο βουλευτικής και υπουργικής σύνταξης, σημειώνει."Θέλω να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ζήτησα ή/ και διεκδίκησα καταβολή των εν λόγω

συντάξεων μετά την απόφαση αυτή", αναφέρει ο κ. Κασουλίδης και σημειώνει πως έχει αποστείλει Υπεύθυνη Δήλωση στο Γενικό Λογιστήριο "δια της οποίας αποποιούμαι του δικαιώματος καταβολής των ανωτέρω συντάξεων, ενόσω θα είμαι Υπουργός της Κυβέρνησης".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι ενόσω είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποποιείται του δικαιώματος βουλευτικής σύνταξης. Γραπτή δήλωση εξέδωσε και ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, με αφορμή τα όσα λέγονται και γράφονται για το θέμα των πολλαπλών συντάξεων.

Yπενθυμίζεται ότι μισθό και σύνταξη θα λαμβάνουν 126 εν ενεργεία αξιωματούχοι του κράτους, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αναστολή της σύνταξης εν όσο διατηρούν τη θέση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα