Κυπριακό, διμερείς στη συνάντηση

Προέδρου Επ. Εξωτερικών με Ισραηλινό αξιωματούχο
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και η περιφερειακή συνεργασία ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης, που είχε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Λιλλήκας, με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ - Κύπρου στην Κνεσέτ Manuel Trajtenberg.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, εξέφρασαν αμοιβαία ικανοποίηση για τους στενούς δεσμούς που συνεχίζουν να αναπτύσσονται

μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, συμφωνώντας ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω εμβάθυνσης αλλά και διεύρυνσής τους σε νέους τομείς.

Όπως τονίστηκε εκατέρωθεν, η διμερής, όπως και η περιφερειακή συνεργασία μπορούν να αποβούν προς όφελος τόσο των δύο χωρών όσο και της ευρύτερης περιοχής, ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας. Έγινε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στην επικείμενη Τριμερή Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών.

Συζητήθηκαν, εξάλλου, οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα, όπως και οι τομείς της οικονομίας και της ενέργειας. Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για θέματα ευρύτερου περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα