Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι δρόμοι λόγω των καιρικών συνθηκών

Την προσοχή των οδηγών εφιστά η Αστυνομία σήμερα, καθώς λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, κάποιοι δρόμοι ενέχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, καθώς υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων και όγκου χώματος.

Οι εν λόγω δρόμοι είναι οι εξής:

• Γούρρι - Κιόνια
• Πεδουλά – Κάμπου – Σταυρού της Ψώκας
• Ορκόντα – Πύργου
• Κακοπετριάς - Pinewood – Πεδουλά
• Παραμύθας – Αγρού
• Επισκοπής – Πισσουρίου (Αυτοκινητόδρομος)

Επίσης,

κατά διαστήματα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης στους δρόμους:

Κακοπετριάς – Καρβουνά – ΤροόδουςΚακοπετριάς – Pinewood – Προδρόμου – Τροοδίτισσσας

Επιπρόσθετα, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος λόγω ελαφριάς χιονόπτωσης, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους είναι 5 εκατοστά, ενώ στην κορυφή 10 εκατοστά.

Επιπλέον, οι δρόμοι Ορκόντα – Κάμπου και Ορκόντα – Κάτω Πύργου είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση λόγω εκτέλεσης εργασιών για καθαρισμό τους από κατολισθήσεις βράχων και πετρών, ενώ στον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους παρά το Σινά Όρος (πριν από την Κακοπετριά) λόγω οδικών έργων έχει κλείσει η μια λωρίδα κυκλοφορίας, σε απόσταση 100 μέτρων περίπου προς το Τροόδους και γίνεται εκτροπή τροχαία κίνησης.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Προτρέπονται οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους πιο πάνω δρόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες.

Η Αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός για να προσφέρει τη βοήθειά της εάν παραστεί ανάγκη. Για τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στο οδικό δίκτυο μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, τους λογαριασμούς της Αστυνομίας στο facebook και το twitter, καθώς και από την εφαρμογή της Αστυνομίας για "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές ταμπλέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα