ΚΣΚ: Χρεώνουν ό,τι θέλουν τα κυλικεία- Υλικά εκτός προδιαγραφών

Για το θέμα των παραβάσεων στις σχολικές καντίνες μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Μαρίνος Ζορπάς, μέλος του ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, ο Μαρίνος Ζορπάς ανέφερε ότι, σε ανακοίνωσή τους πριν από οκτώ μήνες, είχαν αναφέρει ήδη ότι υπήρχαν παραβάσεις. Επεσήμανε δε ότι για να μην τα μηδενίζουμε όλα, υπάρχουν σε πολλές περιοχές πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ σε άλλες περιοχές παρατηρούνται προβλήματα, γι’ αυτό και εκδίδουν ανακοίνωση για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως πωλούν προϊόντα εκτός τιμοκαταλόγου ή σε

τιμές που δεν είναι καθορισμένες. Επίσης, γίνεται αναφορά για παρασκευή σάντουιτς που δεν τηρούν τις προδιαγραφές, με λιγότερο βάρος άρα και περιεχόμενο ή να χρησιμοποιούν άλλα προϊόντα μέσα, π.χ. αντί να χρησιμοποιούν τυρί, βάζουν μέσα φετάκια με γεύση τυριού, τα οποία είναι νερό και σκόνη.

Συμπλήρωσε ότι το Υπουργείο Υγείας βάσει νομοθεσίας θα πρέπει να εκπαιδεύει τους εργαζομένους στα κυλικεία, αλλά αυτό δεν γίνεται, γι’ αυτό ο Σύνδεσμος Καταναλωτών έχει ζητήσει εξηγήσεις γιατί δεν γίνεται.

Αναφερόμενος στους ελέγχους, είπε ότι από τα 35 κυλικεία συγκεκριμένης περιοχής από έλεγχο που έγινε στα 22, το 73% πρόσφεραν είδη προς πώληση εκτός τιμοκαταλόγου, ενώ το 88% των περιπτώσεων χρέωναν διαφορετικές τιμές. Τόνισε ότι είναι μια ανησυχητική κατάσταση, η οποία διαιωνίζεται, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται.

Εξήγησε ότι είναι καθήκον των σχολικών εφοριών να ελέγχουν τα κυλικεία, αφού είναι εργοδότες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα