Κριτήρια: Βελτιώθηκαν κατά 6 εκατομμύρια οι ομάδες!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση στο Ολυμπιακό Μέγαρο στην αίθουσα Ευ Αγωνίζεσθαι με θέμα: «Κριτήρια UEFA 2016/2017». Για πρώτη φορά τα κριτήρια θα εφαρμοστούν και στην γ' κατηγορία. Το Sigmalive ήταν εκεί και σας μεταφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ.

Η παρουσίαση έγινε με σκοπό τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ

για την αδειοδότηση των σωματείων για τη νέα περίοδο 2016-17. Κύριος ομιλητής ήταν ο υπεύθυνος κριτηρίων της Ομοσπονδίας ο Νίκος Νικολάου, ο οποίος τόνισε πόσο βοήθησαν τα κριτήρια τα τελευταία 10 χρόνια το κυπριακό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι παρουσιάστηκε μία σταθερή ανάπτυξη στο κυπριακό ποδόσφαιρο λόγω κριτηρίων, ενώ βοηθήθηκαν αρκετά σωματεία. Μία σημαντική τοποθέτηση από πλευράς Νίκου Νικολάου, είναι ότι δήλωσε ότι το χρέος μειώθηκε στα 65 εκατομμύρια από 90 εκατομμύρια συνολικό χρέος των σωματείων.

Οι διακανονισμοί και οι οφειλές των σωματείων πριν τρία χρονιά ήταν στα 10 εκατομμύρια, ενώ σήμερα υπάρχει μείωση έξι εκατομμυρίων ευρώ. Η τελευταία μέρα υποβολής των κριτηρίων είναι 31η Μαρτίου, στις 5 Μαΐου θα γίνει η ολοκλήρωση ελέγχου και στις 10 η συνεδρία πρωτοβάθμιας επιτροπής.

Υπάρχουν κάποιες μικροαλλαγές όπως προανήγγειλε ο κ. Νικολάου όσον αφορά την πρωτοβάθμια επιτροπή. Στην πρωτοβάθμια επιτροπή δεν γίνεται να συμμετέχουν προέδροι ή μέλοι ΔΣ ομοσπονδιών, γι’ αυτό το λόγω αντικαταστάθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης από τον Χριστάκη Χριστοφίδη.

Οι υπόλοιπες αλλαγές είναι η υποχρεωτική διαφώτιση σε επίπεδα ακαδημιών για στημένους αγώνες, ο έλεγχος των εταιρειών των συλλόγων, αλλά και η πρόσληψη προσοντούχων προπονητών σε γ’ κατηγορία και επίπεδα νέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα