Υστατη προσπάθεια ΥΠΕΣ για εγγραφή σε εκλογικούς καταλόγους

Μόνο το 25% των νέων ψηφοφόρων που έχουν δυνατότητα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο για να ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές το έχουν πράξει μέχρι στιγμής, προκαλώντας προβληματισμό στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο προσπαθεί έστω και την υστάτη να τους ευαισθητοποιήσει.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ύστερα από σύσκεψη με τους Υπουργούς Άμυνας, Παιδείας και τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για το θέμα, από τους 32.000 που θα έπρεπε να εγγραφούν οι 24.000 δεν έχουν

εγγραφεί, φτάνοντας σε ποσοστό το 25%. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους είναι η 2α Απριλίου.

«Δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια το ενδιαφέρον μειώνεται από πλευράς των νέων. Η κορύφωση είναι αυτή την περίοδο που ενώ περιορίζονταν παλαιότερα σε κάτω από 10%, σήμερα φαίνεται ότι το ποσοστό αυτών που δεν εγγράφονται είναι πολύ πιο ψηλό», είπε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι η μη εγγραφή των νέων στους εκλογικούς καταλόγους έχει να κάνει με πολλά θέματα, αλλά είναι επίσης και στάση από πλευράς των νέων, γεγονός που δεν είναι άσχετο με την ευρύτερη απαξίωσης της πολιτικής αλλά και των πολιτικών.

«Είναι λάθος, γιατί αν κάποιος έχει την άποψη ότι ούτε η πολιτική αξίζει ούτε οι πολιτικοί, είναι ευκαιρία αυτό να το καταθέσει, να το εκφράσει κατά τον πλέον επίσημο τρόπο μέσα από τη διαδικασία των εκλογών. Κάποιοι θα υπάρχουν που θα τους συγκινούν ή θα τους πιστεύουν, γιατί να χάσουν την ευκαιρία από το να ψηφίσουν αυτούς που κατά την κρίση τους είναι άξιοι και ικανοί», σημείωσε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι η γενική απαξίωση και η συμπεριφορά κατά τρόπο ισοπεδωτικό, σίγουρα δεν εξυπηρετεί ούτε τη δημοκρατία, αλλά ούτε και τα συμφέροντά τους για το πώς θα ήθελαν οι ίδιοι να κυβερνάται αυτός ο τόπος.

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τους νέους», ανέφερε. Όπως είπε, το Υπουργείο Εσωτερικών, που έχει την ευθύνη των εκλογών, σε συνεργασία και με τους Υπουργούς Άμυνας και Παιδείας, επιχειρούν μιας ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους νέους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν, αφορούν, σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, τη δημιουργία διαφημιστικού σποτ με ανάλογο περιεχόμενο, το οποίο θα ξεκινήσει τώρα να προβάλλεται από όλα τα ΜΜΕ (τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και εφημερίδες), αλλά και άλλους τρόπους όπως ετοιμασία υλικού το οποίο θα διανεμηθεί τόσο στα στρατόπεδα όσο και στα Πανεπιστήμια, ώστε οι νέοι μεταξύ των οποίων οι στρατιώτες και οι φοιτητές να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να δικαιούνται, έτσι, το κορυφαίο δικαίωμα που έχει ένα πολίτης σε μια δημοκρατία, αυτό της ψήφου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι οι άνεργοι που θα εργαστούν στα εκλογικά κέντρα, θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα