Εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εξαγγέλει η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει σε δοκιμή πυρηνικής κεφαλής, όπως επίσης και σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι θα έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με δηλώσεις του ηγέτη της, Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια εξομοίωσης επανεισόδου βαλλιστικού πυραύλου στην ατμόσφαιρα, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας, οι δοκιμές αυτές θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και στόχο θα έχουν την ενίσχυση της

ικανότητας για εκδήλωση πυρηνικής επίθεσης από τη Βόρειο Κορέα.

Η Νότια Κορέα μέσω του Υπουργείου Άμυνας της, απάντησε στις δηλώσεις του Κιμ Γιόνγκ Ουν, σημειώνοντας ότι δεν πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα διαθέτει τεχνολογία επανεισόδου πυραύλων στην ατμόσφαιρα. “Αυτό που ανακοίνωσε σήμερα η Βόρεια Κορέα αποτελεί μονόπλευρο ισχυρισμό”, δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Οι δηλώσεις του Κιμ Γιόνγκ Ουν δείχνουν ότι δεν πτοείται, πάρα τις πρόσφατες διεθνείς κυρώσεις που έχει επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Βόρειο Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα