Κρίσιμα δύο νεαροί στα κατεχόμενα μετά από τροχαίο

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων ασχολούνται με την ανησυχία των γονέων σχετικά με περιστατικά έξαρσης του βακτηρίου κόλι στα σχολεία, το νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες, τις δηλώσεις του «υπουργού» εργασίας για την καταβολή των συντάξεων κατά τους τελευταίους μήνες, τα αποτελέσματα της έρευνας για την εμπιστοσύνη των Τ/κ στους «βουλευτές» και στην εξαγγελθείσα απεργία των ιατρών του «δημοσίου».

Η εφημερίδα

«Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Εξαντλήθηκε», αναφέρεται στα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας Γκεζιτζί σχετικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών στους «βουλευτές» εν όψει και των πρόωρων «εκλογών». Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, αφού φαίνεται ότι η υπομονή και η εμπιστοσύνη των Τ/κ προς τους «βουλευτές» τους έχουν εξαντληθεί. Γράφει, ακόμα, ότι σε απεργία κατέρχονται σήμερα οι ιατροί του «δημόσιου τομέα» λόγω των προβλημάτων στον χώρο της υγείας. Προβάλλει και τις δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι, ηγέτη του Κόμματος του Λαού, σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που καταβάλλουν οι υποψήφιοι «βουλευτές» στα κόμματά τους.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) έχει τίτλο «Το πρόβλημα των νέων είναι η ανεργία» και γράφει ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του «υπουργείου» εργασίας, αύξηση στους αριθμούς των νέων ανέργων παρουσιάζεται στα κατεχόμενα το πρώτο εξάμηνο του 2017. Γράφει, ακόμα, ότι ένας 22χρονος και ένας 24χρονος τραυματίστηκαν κρίσιμα στο νέο τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Λευκωσίας- Κερύνειας. Αναφέρει, ακόμα, ότι αναμένεται σήμερα να υποβάλει την παραίτησή του ο «υπουργός» παιδείας Οζντεμίρ Μπερόβα, μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από το τ/κ Δημοκρατικό Κόμμα και να κατέλθει ως «υποψήφιος» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα ντεπόζιτα καθαρίστηκαν, η ανησυχία παραμένει», αναφέρεται στην ανησυχία των γονέων σχετικά με την έξαρση του βακτηρίου κόλι στα σχολεία και γράφει ότι παρά το γεγονός ότι έχουν καθαριστεί τα ντεπόζιτα του νερού στα σχολεία, εντούτοις οι γονείς παραμένουν ανήσυχοι, αφού δεν έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις στο νερό. Αναφορά γίνεται και στο νέο τροχαίο ατύχημα, κατά το οποίο το όχημα ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο νεαροί επιβαίνοντες. Προβάλλονται, επίσης, οι δηλώσεις του «υπουργού εργασίας», ο οποίος είπε ότι για πρώτη φορά στα κατεχόμενα για 9 συνεχόμενους μήνες καταβάλλονται οι συντάξεις στους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Να αρθεί η ασυλία», αναφέρεται στο θέμα των προσφορών για το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου και στις συζητήσεις στη «βουλή» για διεξαγωγή έρευνας εναντίον του «πρωθυπουργού» και του αρμόδιου «υπουργού», ενώ σε δηλώσεις του επί του θέματος, πρώην «εισαγγελέας» αναφέρθηκε στην ανάγκη άρσης της ασυλίας των «βουλευτών» για τη διεξαγωγή τέτοιων ερευνών. Γράφει, ακόμα, ότι έρευνα της εφημερίδας κατέδειξε ότι η ζωή των φοιτητών στα κατεχόμενα είναι ακριβή. Προβάλλει επίσης και την απεργία των ιατρών στον «δημόσιο τομέα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα