Το Μυστικό της Γοητείας του Fiesta

Η επόμενη γενιά Ford Fiesta προσφέρει ένα επαναστατικό εσωτερικό που αποτυπώνει τη νέα παγκόσμια φιλοσοφία σχεδίασης εσωτερικού της Ford – βελτιωμένη ποιότητα μέσα από αναβάθμιση εξοπλισμού και ποιότητας κατασκευής.

Οι αποφάσεις για την σχεδιαστική προσέγγιση της επόμενης γενιάς Fiesta πάρθηκαν πριν καν γίνει το πρώτο

σχέδιο στο χαρτί. Σχεδιαστές και ειδικά εκπαιδευμένοι ψυχολόγοι πέρασαν χιλιάδες ώρες αξιολογώντας την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τα οχήματά τους, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως προηγμένο λογισμικό παρακολούθησης της κόρης του ματιού, παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο του feedback από σχόλια πελατών.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η Ford απέκτησε πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο συνύπαρξης των πελατών με τα αυτοκίνητά τους και τη χρήση του εσωτερικού σε καθημερινή βάση, κάτι που επέτρεψε στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν διαφορετικούς χαρακτήρες για κάθε έκδοση Fiesta, με σχέδια που έχουν άμεση απήχηση σε μία ευρεία βάση πελατών.

«Οι άνθρωποι αποφασίζουν μέσα σε τρία λεπτά εάν τους αρέσει ή όχι ένα προϊόν, το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητο» δήλωσε ο Amko Leenarts, υπεύθυνος παγκόσμιων δραστηριοτήτων σχεδίασης εσωτερικού της Ford. «Από τη στιγμή που μπαίνεις μέσα, δημιουργείς συνειρμούς με τη μυρωδιά, την αίσθηση των επιφανειών ή τον ήχο της πόρτας που κλείνει και είναι πολύ αποτελεσματικό εάν εμείς – ως σχεδιαστές – μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία της τέλειας εμπειρίας για τον καταναλωτή.»

Κάθε αλληλεπίδραση με το εσωτερικό του αυτοκινήτου συμβάλλει στη συνολική εμπειρία του χρήστη. Σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις βασίστηκαν οι σχεδιαστές της Ford προκειμένου να διαμορφώσουν την ταυτότητα του εσωτερικού της επόμενης γενιάς Fiesta.

Το αποτέλεσμα είναι μία λογική, συναρπαστική, οδηγοκεντρική σχεδίαση εσωτερικού, εμπνευσμένη από έξυπνες συσκευές και tablets. Εργονομική σχεδίαση και υλικά ευχάριστα στην αφή– όπως στο πάνω τμήμα του ταμπλό – συμβάλουν σε μία αίσθηση ευρυχωρίας και υψηλής ποιότητας.

Πρόσθετες επιλογές εξατομίκευσης ικανοποιούν την αυξανόμενη τάση για προϊοντική διαφοροποίηση, προσθέτοντας το στοιχείο της αποκλειστικότητας, αλλά διατηρώντας την ισορροπία και αρμονία εσωτερικού. Επιπλέον, τα πακέτα εξατομίκευσης αντανακλούν τις αξίες και τα γούστα του κάθε ιδιοκτήτη, από τις ραφές των καθισμάτων μέχρι τη γκάμα αποχρώσεων και υλικών ταπετσαρίας.

Διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να παραγγέλνονται για το κεντρικό ταμπλό και το ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού, τις λαβές των θυρών και τα καλύμματα των καθρεπτών σε αποχρώσεις Race Red, Yellow, Bohai Bay Mint, Deep Impact Blue ή Chrome Copper.

Η νέα φιλοσοφία εσωτερικού υποστηρίζει επίσης πιο εύχρηστα χειριστήρια. Η διάταξη και η θέση της κεντρικής οθόνης είναι πιο ελκυστική, διαισθητική – με ελάχιστους διακόπτες και χειριστήρια – και βρίσκεται πιο κοντά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Το τιμόνι έχει επίσης λιγότερα χειριστήρια.

Ο αριθμός διακοπτών στην κεντρική κονσόλα έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, συγκριτικά με το τρέχον Fiesta, ενώ πολλά χειριστήρια συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας έχουν επανατοποθετηθεί στην διαθέσιμη οθόνη αφής 8 ιντσών.

Οι πιο φυσικές και εργονομικές θέσεις για τα χειριστήρια και την οθόνη επιβεβαιώθηκαν με χρήση λογισμικού παρακολούθησης της κόρης του ματιού, ενώ τόσο οι ενδείξεις των οργάνων όσο και η κεντρική οθόνη είναι τοποθετημένα ώστε να παρέχουν σαφείς πληροφορίες με μια ματιά.

Η επόμενη γενιά Ford Fiesta είναι η πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη γκάμα στην ιστορία του Fiesta, και περιλαμβάνει το στιλάτο Fiesta Titanium, το σπορ Fiesta ST‑Line, το πολυτελές Fiesta Vignale, το Fiesta Active crossover, και το Ford Performance Fiesta ST.

Προσφέροντας ανώτερη ποιότητα και πολιτισμένη λειτουργία, σε συνδυασμό με ένα στιλάτο νέο εξωτερικό και το επαναστατικό εξωτερικό, η επόμενη γενιά and Fiesta είναι μοναδική, ασυναγώνιστη, συναρπαστική και απολαυστική.

«Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και στοιχεία αναβάθμισης ποιότητας στο σχεδιασμό της επόμενης γενιάς Fiesta που οι πελάτες θα παρατηρήσουν ασυναίσθητα» δήλωσε ο Leenarts. «Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε διαφορετικές προσωπικότητες Fiesta που εμπνέουν και γοητεύουν. Η επόμενη γενιά Fiesta διαθέτει μία πιο εκφραστική οικογένεια, συναρπαστικών, εξατομικευμένων μοντέλων.»

Keywords
Τυχαία Θέματα