Κραυγή απόγνωσης πατέρα επιληπτικής ανήλικης - Ποια η απάντηση των αρμοδίων

Κραυγή απόγνωσης πατέρα παιδιού με ειδικές ικανότητες στο SigmaLive

Όπως ανέφερε ο πατέρας επικοινωνώντας με το SigmaLive, η 14χρονη κόρη του, παιδί με ειδικές ικανότητες, υποφέρει και από επιληψία. 

Επί 13 χρόνια, δίδονταν στο παιδί διάφορες φαρμακευτικές αγωγές ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν τα επιληπτικά επεισόδια, ωστόσο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, μέχρι πριν ένα χρόνο. 

Τον τελευταίο χρόνο, ανέφερε ο πατέρας, βρέθηκε το φάρμακο το οποίο

βοήθησε το παιδί του. 

Όπως είπε, το Quetra 1000 mg, αποδείχτηκε σωτήριο για την 14χρονη η οποία εδώ και ένα χρόνο δεν υπέστη επιληπτικό επεισόδιο, καθώς της χορηγείται το εν λόγω φάρμακο. 

Το πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στο γεγονός ότι το εν λόγω φάρμακο τη δεδομένη στιγμή έχει εξαντληθεί, με τον ίδιο να αγωνιά για το παιδί του. 

Σε επικοινωνία που είχε το SigmaLive με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, μας λέχθηκε ότι το εν λόγω φάρμακο υπάρχει στην αγορά, βάσει των όσων ανέφερε η παρασκευάστρια Κυπριακή εταιρεία

Πιθανόν, όπως μας λέχθηκε να έχει εξαντληθεί στο παρόν στάδιο από τα δημόσια νοσηλευτήρια, ωστόσο πρόκειται για φάρμακο που εντάχθηκε στον κατάλογο φαρμάκων του ΓεΣΥ και διατίθεται στα φαρμακεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσίευση του άρθρου, πολλοί επικοινώνησαν με το SigmaLive και υποστήριξαν ότι το εν λόγω φάρμακο έχει εξαντληθεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα