Κρατούμενοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε αστυνομικούς στο ΤΑΕ

Γύρω στη 1.15 μ.μ. χθες, κλήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση δύο πρόσωπα, ηλικίας 19 και 22 ετών, στις οικίες των οποίων είχε προηγηθεί έρευνα με δικαστικό ένταλμα, και στην οικία του 22χρονου εντοπίστηκε ομοίωμα όπλου, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Ακολούθως, ενόσω τα εν λόγω πρόσωπα βρίσκονταν στα Γραφεία του ΤΑΕ, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται,

επιτέθηκαν σε άλλα μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν σε γραφείο του ΤΑΕ και στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να τους θέσουν υπό σύλληψη, αυτοί ανέσυραν μαχαίρι και τους απειλούσαν. Στη συνέχεια, παρέδωσαν το μαχαίρι στους αστυνομικούς και αφού συνελήφθηκαν, τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Σε έρευνα που ακολούθησε σε τσαντάκι ώμου που είχε στην κατοχή του ο 22χρονος, εντοπίστηκε ένας σπαστήρας, ο οποίος περιείχε ποσότητα κάνναβης και παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία μέλη της Αστυνομίας, τα οποία μετέβηκαν στις Α’ Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο υπέστηκαν εκδορές και εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός τους και ο τρίτος υπέστη εκδορές στο δεξί χέρι, ενώ τέταρτος αστυφύλακας, αναμένεται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Επίσης, οι δύο συλληφθέντες, ενόσω βρίσκονταν υπό σύλληψη στο ΤΑΕ Λευκωσίας, παραπονέθηκαν ότι κτυπήθηκαν από μέλη της Αστυνομίας και εξετάστηκαν από τους Ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους κατόπιν γραπτής τους συγκατάθεσης, όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δύο έφεραν εκδορές σε διάφορα σημεία τους σώματός τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα