Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό έργο για σύμβουλους διαχείρισης έργων

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο - EMVOI (Integral process for ISO 17024 certification of EU project managers) το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA2) και έχει ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017. To έργο EMVOI είναι αποτέλεσμα μιας νεοσύστατης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ έξι οργανισμών από έξι διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την δημιουργία ενός εργαλείου

αξιολόγησης και πιστοποίησης ISO 17024 για σύμβουλους διαχείρισης έργων της ΕΕ.

Τι είναι το έργο EMVOI;

Το έργο EMVOI στοχεύει στο να συμβάλει στην αναγνώριση, την επικύρωση και τη βελτίωση των βασικών ικανοτήτων της ΑΑΕΕ μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του κόσμου της εκπαίδευσης και του κόσμου της εργασίας με την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την αξιολόγηση, την κατάρτιση και την πιστοποίηση ISO 17024 για τους σύμβουλους διαχείρισης έργων της ΕΕ.

Σκοπός του έργου είναι να αναπτύξει ένα διαδικτυακό εργαλείο για την αξιολόγηση, την κατάρτιση και την πιστοποίηση ISO 17024 των διαχειριστών του έργου της ΕΕ.

Η κοινοπραξία του έργου

Το καινοτόμο αυτό Ευρωπαϊκό έργο συντονίζει o οργανισμός SUD CONCEPT με βάση του την πόλη Αζάξιο, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κορσικής στη Γαλλία και φέρνει κοντά εταίρους από την Κύπρο (Eurosuccess Consulting), την Γερμανία (EVBB) την Αυστρία (I.S.C.N. GesmbH), την Πορτογαλία (INSTITUTO DE SOLDADURA E QUALIDADE) και την Βουλγαρία (DAKOM). Αυτή η εύρωστη κοινοπραξία συνδυάζει συμβουλευτικές εταιρείες και κοινωνικούς οργανισμούς αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή γεωγραφική κάλυψη σε όλη την Ευρώπη.

Εναρκτήρια συνάντηση στο Γκρατς, Αυστρία

Στις 30 και 31 Ιανουαρίου έλαβε χώρα η εναρκτήρια συνάντηση του έργου στην πόλη Γκράτς της Αυστρίας, όπου οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν σε ανάλυση τους σκοπούς, τα παραδοτέα και τις άμεσες ενέργειες του έργου. Μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι το εργαλείο που πρέπει να παραδοθεί προκύπτει από την ανάγκη για επίσημη πιστοποίηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων ενός σύμβουλου διαχείρισης έργων της ΕΕ και σκοπό θα έχει τόσο την πιστοποίηση αλλά και την κατάρτιση των συμβούλων σε τυχόν νέες ικανότητες που θα προκύπτουν από την εμπειρία τους στον συγκεκριμένο τομέα. Τέλος, συζητήθηκε η επόμενη συνάντηση στην οποία θα παρουσιαστούν οι ικανότητες και δεξιότητες που θα πρέπει να κατέχει ή να αναπτύξει ένας σύμβουλος διαχείρισης έργων της ΕΕ, η οποία θα διεξαχθεί στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, μεταξύ 20-21 Απριλίου 2017.

Επικείμενα αποτελέσματα και στόχοι του έργου

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου (01/09/2016 – 31/08/2018), καθώς επίσης και μετά το πέρας του, το έργο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις ομάδες-στόχους ΕΕ σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, θα δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό εργαλείο ανοικτό προς το κοινό με σκοπό την αξιολόγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των συμβούλων διαχείρισης έργων της ΕΕ, και θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία για περεταίρω διάδοση των αποτελεσμάτων του.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο , EMVOI παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα